AcasăsporturiAlte sporturiWaveboarding – the wave

Waveboarding – the wave

waveboard | streetsurfingAm observat ca un numar tot mai mare de pasionati ai sporturilor extreme intreaba tot mai mult despre waveboarding si street surfing.

Waveboardul initaial a fost inventat de un Korean, acesta l-a numit snakeboard sau S-board, apoi o companie americana a preluat inventia, a adus cateva modificari la structura initiala schimbandu-i numele in waveboard.

“chestia aia cu doua roti” cum il numesc cei mai multi se numeste simplu waveboard sau the wave si este o combinatie intre surfing si snowboarding.

Timp necesar pentru a invata sa mergi pe wave: 15 minute. In scurt timp vei ajunge sa faci rasuciri frontside si backside 360, ollie si alte trick-uri.

waveboard | streetsurfing partsCat stai sa-ti personalizei boardul cu cateva stickere iti mai dam cateva informatii utile and then you are good to go!

Waveboard-ul e format din doua platforme, platforma rotunjita este nose-ul si platforma dreapta este tail-ul board-ului. Board-ul nu e facut sa mearga in ambele directii – desi am vazut ca se poate – noi o sa ne axam pe o singura directie pentru inceput.

Daca esti stilul aggressive ninja poti sa incepi direct cu manual sau nose manual and just skip the next 4 steps.
Ca si la skateboarding, snowboarding si alte sporturi de genul asta trebuie sa vorbim de regulat si de goofy riders. Nu mai repet teoria, puteti sa o cititi din articolul “regular sau goofy” din categoria skateboard.

waveboard | streetsurfingInvata sa mergi pe waveboard

Gata, daca ai teminat de sticker-it wave-ul…
trecem la etapa hands on!

Pasul 1. cauta o panta cat mai mica si neteda. Aseaza waveboard-ul in fata ta. Pune piciorul din fata pe mijlocul nose-ului si ridica wave-ul astfel incat sa fie paralel cu solul.

Pasul 2. lasa-ti greutatea pe piciorul din fata in timp ce iti iei avant folosind piciorul din spate, apoi pune si piciorul din spate pe board in mijlocul platformei din spate.

Pasul 3. tine privirea inainte (nu te uita la board) indreapta-ti corpul si tine genunchii usor flexati. Imediat dupa ce ti-ai luat avant incepe sa faci miscarea in S.

Pasul 4. misca-ti umerii si soldurile continuu spre stanga apoi spre dreapta, astfel te vei putea misca fara a mai pune piciorul jos pentru avant.

Pasul 5. intoarcerile sunt foarte simplu de facut. Initiaza intoarcerea folosind piciorul din fata, prin apasarea varfurilor sau calcaielor shoes-ilor rasucind astfel platforma din fata. Pentru intoarceri mai rapide concomitent cu apasarea platformei din fata cu varfurile shoes-ilor apasa platforma din spate pe calcaie si invers.

Trick-uri pe waveboard

Daca stapanesti bine pornirea, mentinerea echilibrului si intoarecerile pe wave atunci poti trece la etapa a 2-a – Trick-urile. Invatand cateva trick-uri simple vei arata foarte cool in parc.

waveboard | streetsurfing manual

Waveboard trick 1: Manual

Pasul 1. In timp ce mergi pune piciorul din spate pe tail-ul board-ului pentru a avea mai mult echilibru.

Pasul 2. Piciorul din fata ar trebui sa fie pe mijlocul platformei din fata

Pasul 3. Muta-ti incet centrul de greutate pe spate in timp ce presezi tail-ul cu piciorul astfel ridicand nose-ul board-ului de pe sol.

Pasul 4. Tine-ti centrul de greutate in echilibru in timp ce mergi pe roata din spate. Incerca sa tii nose-ul ridicat fara a atinge tail-ul board-ului de asfalt. Foloseste-ti mainile pentru a-ti mentine mai bine echilibrul.

Waveboard trick 2: Nose Manual

waveboard | streetsurfing nose manual

Pasul 1. Asemanator cu Manual numai ca centrul de greutate va fi pe picioarul din fata. Pune piciorul din fata pe marinea nose-ul board-ului.

Pasul 2. Piciorul din spate sa fie la jumatatea platformei din spate, usor indreptat catre platforma din fata.

Pasul 3. Muta-ti centrul de greutate pe piciorul din fata apasand in acelasi timp nose-ul board-ului pentru a ridica roata din spate de pe asfalt.

Pasul 4. Tine-ti centrul de greutate in echilibru pe roata din fata. Incerca sa ridici tail-ul board-ului fara a atinge nose-ul de sol. Foloseste-ti mainile pentru a-ti mentine mai bine echilibrul.

Waveboard trick 3: Ollie – asemanator trick-ului ollie pe skateboard

waveboard | streetsurfing ollie

Pasul 1. Pune piciorul din spate chiar pe marginea tail-ului avand toata talpa shoes-ilor pe board pentru mai mult echilibru.

Pasul 2. Piciorul din fata trebuie sa fie pe platforma din fata, cat mai aproape de marginea din interior (spre centrul board-ului) astfel vei avea suficient spatiu pentru a aluneca piciorul inainte pe platforma din fata.

Pasul 3. Indoaie genunchii, muta-ti greutatea pe piciorul din spate si apasa tail-ul cat mai mult ridincand nose-ul in aer.

Pasul 4. Dupa ce tail-ul board-ului a atins asfaltul, taraste piciorul din fata spre inainte pe suprafata platformei mutandu-ti in acelasi timp centrul de greutate catre fata pentru a ridica de pe sol tail-ul board-ului, acesta ajungand sa fie paralel cu solul.

Pasul 5. Incearca sa aterizezi in echilibru cu ambele picioare pe platformele board-ului pentru a merge mai departe cu wave-ul.

Daca nu ai fugit deja in park cu waveboardul la sarituri, arunca o privire si pe articolele urmatoare sa vezi ce mai practica lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Skateboard pentru incepatori | lucruri de baza in skateboarding

Ai ajuns pe articolul "skateboard pentru incepatori" dedicat celor...

Lectia 5: Cum sa iti reglezi corect legaturile pentru snowboard

Azi, in lectia 5 din cadrul cursului online de...

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...