Pentru cei si cele dintre voi care inca mai fac glume cu Coana Mita Biciclista si nu stiu, de fapt, nimic despre reputata doamna, ciuliti mai bine urechile si mariti-va pupila!

Mita, curtezana pe biticlu, pe strazile din Bucuresti
Mita, curtezana pe biticlu, pe strazile din Bucuresti

Mita Biciclista, pe numele ei adevarat Maria Mihaescu, si-a capatat porecla de la ziaristul George Ranetti dupa ce a fost vazuta sa se plimba pe Calea Victoriei in pantaloni si pedaland la bicicleta, lucru considerat nepotrivit pentru o femeie in jurul anilor 1900.

Nu multi stiu ca Mita a fost o prostituata de lux din Bucurestiul interbelic. Nascuta in 1885 in judetul Prahova, Mita Biciclista a fost una din cele mai apreciate curtezane din Bucuresti.

Scolita in strainatate, Maria MIhaescu l-a avut ca amant pe Regele Leopold al Belgiei. Se spune ca a fost curtata de barbati celebri printre care s-ar fi numarat Nicolae Grigorescu , Octavian Goga sau chiar de regele Ferdinand, care i-ar fi facut cadou o casa de langă Piata Amzei. Fosta locuinta a cochetei dudui se afla pe Strada Amzei, nr. 9, foarte aproape de Calea Victoriei.

Casa "Mita Biciclista" din zona Piata Amzei
Casa “Mita Biciclista” din zona Piata Amzei
Casa "Mita Biciclista" din zona Piata Amzei
Casa “Mita Biciclista” din zona Piata Amzei

Aceasta domnisoara avea trasura, o masina coupe si servitor, manca numai la restaurante de lux, mergea la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei si facea baie imbracata in costum sumar, spre deosebire de celelalte semene de la acea vreme, care se scaldau infofolite in halat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here