Cine a fost Coana Mita Biciclista si unde se aflaca casa ei in Bucuresti. Ciuliti bine urechile si mariti-va pupila!

Coana Mita Biciclista, pe numele ei adevarat Maria Mihaescu, si-a capatat porecla de la ziaristul George Ranetti dupa ce a fost vazuta ca se plimba pe Calea Victoriei in pantaloni si pedaland la bicicleta, lucru considerat nepotrivit pentru o femeie in jurul anilor 1900.

Nu multi stiu ca, Coana Mita Biciclista a fost o prostituata de lux din Bucurestiul interbelic. Nascuta in 1885 in judetul Prahova, Mita a fost una din cele mai apreciate curtezane din Bucuresti.

Cine a fost Coana Mita Biciclista si unde se afla casa ei in Bucuresti
Cine a fost Coana Mita Biciclista si unde se afla casa ei in Bucuresti

Mita Biciclista este mentioanta si in cartea Iubirile patimase ale Casei Regale, scrisa de Dan Silviu Boerescu, in care se povesteste cum Regele Ferdinand a curtat-o pe celebra prostituata de lux.

Scolita in strainatate, Maria MIhaescu l-a avut ca amant pe Regele Leopold al Belgiei. Se spune ca a fost curtata de barbati celebri printre care s-ar fi numarat Nicolae Grigorescu, Octavian Goga sau chiar de regele Ferdinand, care i-ar fi facut cadou casa in Bucursti. Fosta locuinta a cochetei dudui se afla pe Strada Amzei, nr. 9, foarte aproape de Calea Victoriei.

Casa "Mita Biciclista" din zona Piata Amzei
Casa “Mita Biciclista” din zona Piata Amzei
Casa "Mita Biciclista" din zona Piata Amzei
Casa “Mita Biciclista” din zona Piata Amzei

Coana Mita Biciclista avea trasura, o masina coupe si servitor, manca numai la restaurante de lux, mergea la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei si facea baie imbracata in costum sumar, spre deosebire de celelalte semene de la acea vreme, care se scaldau infofolite in halat.

Despre Mita nu mai avem alte articole, dar despre biciclete MTB si BMX da. Vezi ce am mai scris!

Te gandesti la o bicicleta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here