Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o arma interzisa datorita unor informatiilor gresite gasite online sau venite de la lucratori din cadrul inspectoratului judetean de politie.

Tir cu arcul

Detinerea sau cumpararea unui arc cu sageti nu necesita acte sau aprobarea IJP. Legea armelor 295/2004 a fost modificata prin legea 117/2011 astfel nu mai prevede obligativitatea obtinerii unei notificari pentru achizitionarea unui arc. Indiferent de model, putere de tragere sau destinatie (tir sportiv sau vanatoare), arcurile cu sageti sunt clasificate in categoria E, aceeasi categorie cu armele de paintball si replicile airsoft si pot fi cumparate, detinute si utilizate fara nicio restrictie.

In ce priveste poligoanele de tir cu arcul, legea este destul de ambigua si lasa loc de interpretari, dar, din experienta practica, atat timp cat nu va duceti sa trageti cu arcul in parc nu veti avea probleme. Deoarece au existat cateva incidente izolate ce s-au soldat cu confiscari de arcuri, este o idee buna sa aveti o copie a legii cu voi pentru orice eventualite.

Descarca Legea 117/2011 format PDF

via: tircuarcul.me

Te gandesti la o bicicleta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here