AcasăsporturiAlte sporturiLaser Tag | ce este, cum si unde ne putem juca exact...

Laser Tag | ce este, cum si unde ne putem juca exact ca intr-un film Science Fiction

Laser Tag era cu putin timp in urma doar un joc SF pe care il admiram doar in filmele cu supereroi, acum ne putem juca cu prietenii oricand si oricat.

Laser Tag
Laser Tag Game

Laser Tag este un sport de echipa, in care jucatorii incearca sa obtina puncte tragand cu o arma de mana care emite o raza infrarosu. Jucatorii sunt echipati cu o vesta cu senzori pe umeri, in piept si pe spate care receptioneaza semnalul emis de arma, aceasta avand si ea sensor in fata (pe teava).

Aparut in 1979 odata cu lansarea jucariilor Star Trek Electronic Phasers, Laser tag a evoluat mult in ultimul timp fiind jucat atat in interior cat si in exterior. In prezent laser tag este folosit nu numai ca joc pentru publicul larg, ci si de multe din armatele din lume pentru antrenament cu scop principal in comunicarea si coordonarea pe teren cat si aplicabilitatea diverselor strategii de lupta.

Desi numele include cuvantul “laser”, adevaratele lasere nu sunt folosite decat poate ca sistem de ochire. Pentru aproape toate sistemele de laser tag transmisia semnalului se face prin raze infrafosii, similar cu cele folosite de telecomenzile tv.

Laser tag este similar cu paintball sau airsoft, principala diferenta fiind ca echipamentul este in general mai comod si jocul este complet inofensiv, comparativ cu cele doua in care impactul bilei poate produce vanatai sau chiar rani daca nu se foloseste echipamentul corespunzator si se trage de la distanta mica.

Cum se joaca?

In principiu se fac doua echipe, una rosie si una vedre. Sistemul este compus din veste  purtate de fiecare jucator si un PC care colecteaza wireless datele de la jucatori. Fiecare jucator este introdus in PC cu un nume, acesta fiind vizibil pe afisajul fiecarei veste. Astfel cand senzorii de pe vesta proprie sunt ochiti de laser-ul unui adversar puteti vedea pe afisaj cine v-a impuscat pierzand un punct in favoarea celeilalte echipe.

La terminarea jocului, PC-ul descarca automat toate datele din veste si face un clasament, cati a impuscat, de cate ori a fost impuscat, de catre cine si focuri trase de fiecare, echipa castigatoare si altele.

In concluzie, Jocul e mega fun si chiar merita incercat. Noi am jucat de mai multe ori si putem spune ca ne-am distrat super.

Unde se poate juca Laser Tag?

LaserMaxx Romania – The Laser Tag Arena
Adresa: Subsol parcare City Mall si Eroii Revolutieisi in AFI Palace Cotroceni, Bucuresti
Tel: 021.3350866/ 0740.222809
web: www.lasermaxx.ro

Laser Megazone
Adresa: Bd-ul Iuliu Maniu , nr.7, Bucuresti
Tel: 021.3164120
web: www.lasermegazone.ro

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Skate Park-uri Romania

Unde mergem weekendul asta? Pe unde ne mai dam?...

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Inchirieri motociclete in Romania | Motorcycle rentals

Am facut o lista cu centre de inchirieri motociclete...