Ai ajuns pe articolul “skateboard pentru incepatori” dedicat celor care sunt la inceput, vor sa isi cumpere un skate sau vor sa invete sa se dea pe unul. Skateboard-ul este o bucata de lemn avand prinse 4 roti, sportul la care este folosit se numeste skateboarding.
Skateboard-ul este propulsat prin impingerea unui picior in timp ce celalat picior este pozitionat pe placa de skateboard. Prectici extreme (trickuri) se poate folosi in skatepark-uri sau alte skate-spoturi, cum le spun skaterii, trepte, balustrade sau alte elemente de pe strada. De asemenea se poate folosi si in pante, lasand gravitatia sa-si faca efectul.
Daca vrei sa iti cumperi echipament sau accesorii pentru skate arunca un ochi pe skate shop-urile din Romania.
Cateva sfaturi utile pentru incepatori:
sfat 1: Echipamentul necesar
Echipamentul consta in: placa de skateboard (o placa de skateboard pentru incepatori, modesta, pleaca de la 250 de lei – vezi aici oferte de placi de skateboard), skate shoes si of course – echipament de protectie.
Inainte de a-ti cumperi echipamentul, incerca placa unui amic, vezi daca sportul e pentru tine si daca iti place alege unul din magazinele online pentru skateri. Daca vrei sa te apuci serios de skateboarding, ia-ti o placa profesionala, nu te incurca cu jucarii.
Uite aici o placa de skateboard potrivita si pentru incepatori,
arata cool si are un pret foarte ok.
vezi oferte
Shoes-ii (incaltaminte pentru skateboarding) se gasesc la orice skate shop, e bine sa poti shoesi deoarece au talpa dreapta si nu e alunecoasa, asta te ajuta foarte mult sa nu aluneci de pe skate, sunt comozi, arata cool, nu vad de ce nu ti-ai lua.
Uite aici peste 200 de perechi de tenisi pentru skate,
cei Vans imi plac, merg si de strada.
Echipamentul de protectie este foarte util, mai ales cand esti la inceput. Multi nu poarta, (eu recomand folosirea protectiilor) genunchere, cotiere si casca. Acum nu zic sa te echipezi ca un robotel si sa nu-ti poti controla miscarile asa cum ar trebui, deci nu exagera. Eu spun ca sunt utile, restul depinde de tine daca le porti sau nu.
sfat 2: Obisnuieste-te cu placa
Esti pus pe treaba, ai deja echipamentul, arati cool, ai deja o atitudine de skater, pana aici e bine. Nu te arunca direct la trick-uri, ca vei face cunostinta cu asfaltul mai repde decat ai crezut, si vezi ca nu este moale deloc. Pentru inceput te poti urca pe ea pe covor, iarba sau altele fara a te plimba, apoi trecem si la chestii mai interesante.
sfat 3: Pornim
Cel mai simplu mod de a porni este sa pui un picior in fata (nu prea conteaza care fix acum la inceput – discutabil) pe la suruburile din fata si cu celalalt picior te impingi, apoi il pui pe tail (partea din spate a skateboard-ului).
Mai tarziu vei trece la metoda caveman. Trebuie sa mergi in fata tinand placa de nose, o lasi apoi sa alunece pe rotile din spate dupa care ii dai drumul si sari pe ea.
sfat 4: Oprirea pe skateboard
Footbreak – o metoda simpla de a opri, punand piciorul din spate jos, astfel te vei opri;
Heeldrag – o metoda mai dificila de a opri, te ridici pe rotile din spate pana cand tail-ul atinge asfaltul si astfel te vei opri;
Powerslide – adica rotirea la 90 grade. Este dificil de facut si este foarte usor sa cazi;
Bail – Cea mai usoara metoda de a opri – sari de pe placa.
sfat 5: Curbe, chestii
Pentru a vira trebuie doar sa inclini placa in directia in care vrei sa intorci si cam atat. Cu cat apesi mai tare cu atat te vei intoarece mai repede. Alta metoda de a lua curbele este sa te ridici pe rotile din spate si sa te intorci. Este foarte util cand faci trickuri pentru ca te va ajuta sa mentii directia si sa te echilibrezi mai bine inainte si dupa efectuarea trick-ului.
sfat 6: Rampe
Trebuie sa fii relaxat, sa tii genunchii usor flexazi lucru care te va ajuta foarte mult sa-ti schimbi centrul de greutate. Pentru pornire trbuie sa-ti mentii greutatea pe piciorul din fata iar dupa ce ajungi sus pe rampa trebuie sa te intorci cu celalalt picior in fata, si sa iti schimbi centrul de greutate. Asta asa in mare, invata-te cu placa la inceput, incerca cateva trick-uri in plan drept, dupa treci la rampe.
sfat 7: Cazaturile pe skate
Cand cazi, mai bine sa nu te feresti cu mainile sau sa faci tot felul de miscari freaky pentru a evita cazatura, deoarece te poti lovi mult mai rau.
Ce trebuie sa faci cand cazi si te lovesti? Te ridici, daca poti, si te “agiti” putin si usor. Verifici daca nu te-ai lovit rau sau ti-ai rupt ceva. Daca crezi ca ti-ai rupt ceva si tu nu-ti dai seama exact, cheama pe cineva sa te ajute, nu te mai da. Mergi la un spital si cere parerea unui doctor daca vezi ca durerea persista.
Fracturile de oase sunt destul de comune in skateboarding. Este bine sa verifici daca te-ai lovit rau de fiecare data cand cazi. Daca esti pasionat de acest sport dupa ce te faci bine, te urci inapoi pe placa.
sfat 8: Trickuri pe skateboard pentru incepatori
Dupa ce esti destul de stapan pe placa treci la invatat trick-uri. Uite aici cateva trick-uri pe care ai putea sa le inveti: Manual, Ollie, Rail Stands, 50-50, Shove-it si Kickflip.
Ai grija pe unde te dai si cu cine, nu te arunca din prima la chestii pe care nu le-ai facut niciodata si mai ales incerca sa iti cunosti limitele. Observa alti skateri, cum se dau, intreba-i diverse si afla cat mai multe despre acest sport.
info: jocuri pentru skateri
Ca sa inveti termenii din skateboarding, iti poti instala un joc pe mobil sau pe consola. Iti recomand Skate City, un super joc disponibil atat pentru mobile si alte platforme de gaming.
Lasa-ne mai jos un comentariu daca tu consideri ca este necesar, peace!