Din categoria celor mai nebune sporturilor extreme practicate pe waveboard, flybar, snowdeck, snowblades si jumping stilts mai nou face parte si sportul practicat pe flowboard.
Ce este flowboard-ul?
Flowboard-ul este o combinatie perfecta intre snowboard, skateboard si surf.
Mai exact flowboard-ul este un fel de skateboard cu un deck (placa) ceva mai mare avand doua axuri curbate. Fiecare ax sustine 7 roti de silicon care permit realizarea unor viraje fluide asemanator carveing-ului din snowboarding.
Si asta nu e tot, imaginati-va 3 sporturi combinate intr-unul singur, skateboarding, snowboarding si surfing. Cu noua jucarie cunoscuta si sub numele “Flowboard 14 Wheel Skate Board” se pot efectua viraje cu inclinari de pana la 45 de grade pe fata si pe spate, aproape de doua ori fata de virajele pe skateboard, in acelasi timp permitand foarte usor trecerea de pe o margine pe alta.
Putina istorie …
Inventia pe roti cunoscuta initial sub numele de “El Arco Axles” a aparut undeva in anii 1993-1994 in Whittier, California avand la baza creativitatea a doi snowboarderi Pieter Schouten si Mike Simonian, cel din urma fiind si surfer.
Cei doi din dorinta de a gasi noi metode de practicare a sporturilor extreme s-au gandit sa faca un snowboard care sa mearga pe asfalt. Dupa mai multe incercari nereusite de promovare a inventiei, in 1999 Phil Wessells impreuna cu cei doi inventatori au format echipa Flowlab LLC, urmand ca in 2000 flowboard-ul sa fie disponibul in magazine.
Dupa ce flowboard-ul s-a plimbat prin mai multe colturi ale lumii a ajuns si in Romania, fiind disponibil deja in mai multe magazine cu un pret destul de acceptabil, aproximativ 450 ron.
In comparatie cu un echipament de snowboarding nou, pretul este destul de mic si daca mai adaugam faptul ca pe timpul verii nu o sa va mai plictisiti in asteptarea zapezii, cu siguranta merita toti banii.
Disponibil in mai multe variante, 32″, 36″, 42″ si 50″
– Prima varianta e cea mai mica, fiind recomandata pentru persoanele care vor sa faca mai mult trick-urile din skateboarding.
– Varianta de 36″ este recomandata pentru cei care vor sa invete sa mearga pe surf si snowboard, oferind mai multa stabilitate si control.
– Varianta de 42″ e perfecta pentru cei care au ajuns la stadiul profi.
– Cel mai mare board este cel de 50″ care se apropie destul de mult de forma unui snowboard.
Cum au zis si cei de la Flowlab, “surf without waves, ride without snow”
Daca nu ne credeti, vedeti clipul alaturat.