AcasăsporturiAlte sporturiPowerbocking | sarituri cu jumping stilts

Powerbocking | sarituri cu jumping stilts

powerbocking | jumping stiltsPowerbocking este combinatie perfecta intre sport extrem-distractie-miscare. Imagineaza-ti sa sari 2 metri in aer si sa faci pasi de 3 metri lungime, sa nu mai zic de flip-uri, diverse intoarceri si altele acrobatii.

Acest sport extrem este practicat ca si activitate extrema sau doar ca modalitate de a face exercitii fizice si miscare, activitatea este numita Bocking sau PowerBocking dupa numele inventatorului.

Inventiile “jumping stilts” au un sistem de prindere format din legaturi (bindings) aprope identice cu legaturile pentru snowboarding care se fixeaza de picioare pentru a nu se misca sau sari din picioare atunci cand se efectueaza actobatii.
Aceste jucarii au la baza un arc sau mai bine zis o suspensie din fibra de stricla care se compreseaza in momentul in are cel care practica Powerbockin se lasa cu greutatea corpului pe ele, acestea revenind apoi la forma initiala imprimand o forta destul de mare practicantului, forta care ii permite sa sara cativa metri in aer.

powerbocking | jumping stiltsJumping stilts-urile au fost inventate de germanul Alexander Böck avand initial numele de Powerskips, acum putand fi cunoscute si sub denimirile “power stilts”, “jumping stilts”, “spring stilts” si mai nou powerbocks pe scurt “bocks”.

In prezent sunt mai multe firme care comercializeaza jumping-stilts-uri, aducand diverse imbunatatiri prin modificarea legaturilor micsorand astfel greutatea acestora fapt ce ajuta la efectuarea unor salturi mai mari si a unui control mult mai bun. Filmuletul de mai jos spune totul despre acest sport.

Un alt sport “ciudat” asemanator cu powerbooking-ul este topaitul cu flybar-ul sau pogostick-ul unde sariturile se fac pe un bat elastic.

In Romania jumping stilts-urile se gasesc la un pret rezonabil fata de alte tari, pretul fiind in jur de 800 ron.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Dispozitii legale privind arcurile cu sageti

Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o...

Unde poti face scuba diving in Romania | centre scufundari, cursuri si magazine

Scuba diving in Romania ... suna bine, chiar foarte bine....