Freeline skating

freeline skatesSportul este nou in romania si se practica folosind freeline skates-urile. Acestea sunt o pereche de role ce combina elemente din skateboarding, snowboarding si surfing, all in one. Sunt formate din doua platforme separate, de metal, cu cate doua roti atasate de fiecare, platformele au pe partea de sus grip tape.

Miscarea cica ar fi unica intre sporturile de acest gen dar noi spunem ca seamana cu miscarea de la waveboarding, alta nebunie aparuta de curand. Spre deosebire de waveboard, freeline skates-urile au patru roti, acestea fiind fixe de cele doua platforme, iar miscarea vine mai mult din picioare.

In Bucursti am vazut deja cativa voinici pe freeline skates prin parcuri, inca nu s-a aruncat nimeni la rampele din skatepark-uri, dar cat dureaza!! Pretul lor este in jur de 150 de dolari, nu am gasit la shop-urile din ro, dar se pot comanda din afara de pe freelineskates.com. Tot aici gasiti accesorii si piese de schimb.

From history …

Si acum ceva din istorie, sa aratam ca ne-am facut temele.
Freeline Skates-urile au aparut in 2003 in San Francisco, California, va dati seama ca nu au aparut ele singure asa, au fost inventate de Ryan Farrelly. El incerca sa gaseasca o alta metoda de a practica downhill skating.

freeline skatesPrototipul era format dintr-o placa si 4 roti in lnie atasate de aceasta. Dupa cateva test run-uri si ajustri a renuntat la placa, folosind doua platforme mai mici pentru fiecare set de roti. Si uite asa au aparut jucariile acestea.

Ca in toate sporturile extreme mai noi, frana nu se mai ia in calcul, deci daca doriti sa va opriti sariti simplu de pe ele si va opriti pe picioare. In concluzie sunt chiar k, interesante, foarte usor de carat, intra lejer intr-un rucsac, combina 3 sporturi, nu se cade prea tare de pe ele :) picioarele nefiind fixate pe platforme si miscarea se invata in cateva minute.

Daca sunteti de parere ca plimbarile in parcuri cu freeline skates-urile nu va asigura doza necesara de adrenalina, atunci trebuie sa incercati cateva coborari offroad, dati un sarci pe iutub sa vedeti cum se practica.

Avem si un clip sa vedeti despre ce e vorba, dar cel mai bine este sa le incercati.

Pe scurt:

Merita? dap, merita sunt chiar fun
Pret? 150 bucks
De unde? de la noi nu prea, mai bine din afara.

Aveti grija cum si pe unde va dati, remember … safety first.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Dispozitii legale privind arcurile cu sageti

Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o...

Unde poti face scuba diving in Romania | centre scufundari, cursuri si magazine

Scuba diving in Romania ... suna bine, chiar foarte bine....