AcasăsporturiAlte sporturiSuunto Core | review ceas pentru activitati sportive

Suunto Core | review ceas pentru activitati sportive

Am revenit cu un nou test din gama computerelor de mana abc (alti, baro, compass). De aceasta data Core-ul ajunge la bancul de probe. Vezi testul anterior cu Suunto Vector.

Suunto Core | yellow review

Pe scurt in afara de functiile clasice regasite pe orice ceeas, Suunto Core iese in evidenta cu altimetru, barometru, termometru digital, indicator pentru tendinta vremii, deep metru si compas digital a.k.a. busola. Toate aceste functii sunt iglobate intr-un design exterior aparte, ce imbina placut culori rar intalnite pe “ceasuri”.

De unde se poate cumpara? Cumpara

Later edit:
Vezi comparatie cu Garmin Fenix 5.

Suunto Core light greenSuunto Core all black militarySuunto Core yellowSuunto Core sahara yellowSuunto Core anniversary edition

 

Suunto Core este foarte usor, complact si la prima atingere pare firav, lucru care nu este deloc adevarat, se prezinta foarte bine in timpul utilizarii pe munte sau sub apa.

Carcasa este dintr-un plastic dur, prezinta 5 butoane, fatada rotativa din aluminu, diplay-ul dot-matrix, curea de silicon cu sistem de prindere a strapului si geam protector din cristale minerale scratch proof.

Meniul este bine structurat si foarte usor de inteles, dupa doar cateva minute veti naviga foarte usor prin el. Core-ul poate afisa pe rand 3 moduri principale, primul este Time, al doilea poate fi Alti, Baro sau Deep meter si al treilea este Compass. Pentru al doilea mod tb sa alageti din meniu functia dorita sau puteti folosi modul auto care schimba automat intre Alti si Baro bazar pe un algoritm ce analizeaza miscarile dumneavostra.

Suunto Core | yellow reviewSuunto Core | yellow review

Ecranul este impartit in 3 zone, o zona principala in care sunt afisate informatiile functiei alese si doua zone secundare (superioara si inferioara), cea inferioara poate fi customizata cu mici restrictii. Zonele secundare pot afisa informatii despre ora, functii secundare ale computerului sau informatii suplimentare referitoare la modul principal de operare.

De exemplu in modul Altimetru, in zona superioara este afisata ora, in zona de mijloc este trecuta altitudinea in unitatile de masura alese iar in cea inferioara se poate alege temperatura, difereta de nivel log book sau sa nu afiseze nimic.

Suunto Core | yellow review

Suunto Core | yellow review

Modelul Suunto Core mai vine cu alarma de furtuna, alarma ceas cu functie de snooze, lumina pentru display, informatii despre sunrise si sunset time pentru mai bine de 400 locatii, dual time in cazul in care mergeti in alta tara, log book, blocare a butoanelor, indicator pentru tendinta vremii, sunet pentru apasarea butoanelor si sunte pentru schimbarea anumitor parametri.

Altimeter
Functioneaza de la -500m pana la 9000m (29 500 ft). Poate urmari diferentele de altitudine astfel poti verifica cum ai progresat pe traseu, iar log book-ul inregistreaza toti parametrii din momentul plecarii pana la finalizarea traseului, total ascensiune, punctul cel mai inalt pe care l-ai atins, total coborare, timp total, viteza medie la urcare si coborare and more.

Barometer
Suunto Core masoara si inregistreaza presiunea atmosferica pentru a va ajuta sa prevedeti schimbarile conditiilor meteorologice, de la cer senin la furtuni cu descarcari electrice puternice.

Deep meter
Conceput in principal pentru snorkeling, Suunto Core masoara adancimea curenta si adancimea maxima. Poate masura pana la 10m (32,8 ft).

Busola
Fata de fratele Suunto Vector vine cu o functie deosebita a busolei ce va permite setarea si urmarirea  unei anumite directii, avand in timp real indicatii pentru pastrarea rutei alese.

Loog Book
Permite inregistrarea parametrilor de pe traseu la un interval de 1sec, 5sec, 10sec, 30sec si 60sec. In functie de intervalul ales puteti memora mai multe loguri.

Unitatile de masura pot fi alese pentru fiecare functie in parte avand la dispozitie sistemul de masurare metric si cel britanic. Meniul si interfata pot fi utilizate in urmatoarele limbi English, German, French si Spanish.

Suunto Core | yellow review

Suunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow reviewSuunto core Yellow review

Pe scurt:

multiple functii, usor, foarte precis, versatil. fatada rotativa se juleste destul de repede, pe intuneric nu stii ce functie este activa
Detalii tehnice:
Functii Barometru, Cronometru, Busola, Altimetru, Deep metru, alarma de furtuna; fatada rotativa; alarma ceas cu functie de snooze; lumina pentru display; informatii despre sunrise si sunset time pentru mai bine de 400 locatii; dual time in cazul in care mergeti in alta tara; log book; blocare a butoanelor; indicator pentru tendinta vremii; sunet pentru apasarea butoanelor si sunte pentru schimbarea anumitor parametri;  Rezistena la apa 30 metri ; Afisaj dot-matrix; Geam Cristal mineral;
Poti cumpara acest produs din magazinele:
In Romania este importat de: G.D. Escapade (himalaya.ro); NEW SPORT SOLUTIONS S.R.L (newsport.biz); One Fitness (onefitness.ro); ONLINE CORP SRL (sportsworld.ro); SCUBALIBRE (scubalibre.ro); SPORT GURU SRL (sportguru.ro); XSPORT ROMANIA (xsport.ro);

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Dispozitii legale privind arcurile cu sageti

Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o...

Unde poti face scuba diving in Romania | centre scufundari, cursuri si magazine

Scuba diving in Romania ... suna bine, chiar foarte bine....
Suunto dezvolta ceasuri super frumoase si utile. L-am folosit ceva mai putin fata de Suunto Vector (la care am facut deja un review pe site. Este usor de purtat, destul de slim, multimple functii, senzori calibrati ok. Nu este un smart watch, de aici si nota generala mica, daca scoatem din calcul aplicatia smartphone avem o nota generala foarte buna.Suunto Core | review ceas pentru activitati sportive