AcasăsporturiAlte sporturiEchipamentul pentru scubadiving

Echipamentul pentru scubadiving

Echipamentul pentru scubadivingDaca doriti sa practicati scuba diving trebuie sa stiti de ce echipament aveti nevoie.

Principalele componente care alcatuiesc echipamentul de scuba sunt: costumul de neopren, detonatoarele, veste compensatoare, computere si diverse accesorii.

Daca aveti deja echipamentul si vreti sa treceti direct la treaba intrati pe articolul “scubadiving in romania” pentru a afla unde puteti practica scubadiving la noi in tara, cat costa scufundarile, cursuri si multe altele.

Costumul de neopren

Primul lucru care trebuie trecut pe lista de cumparaturi. Costumul de neopren trebuie sa se comporta ca un al doilea strat de piele. Trebuie sa fie flexibil, adaptabil si suficient de rezistent pentru a asigura un maximum de protectie termica, confort indiferent

de conditiile de scufundare si performante optime pentru cei care il folosesc.

costum de neopren | scubadiving

Este folosit de catre scafandru pentru protectie termica, pentru a pastra caldura corpului, prin limitarea pierderilor de caldura catre mediul acvatic exterior reprezentând cel mai bun mijloc de prevenire a accidentelor datorate frigului.

Atunci cand va cumparati un contum de neopren trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte: calitatea neoprenului, croiala si cusaturile, izolatia in zonele periferice. Incercati sa cumparati un costum de calitate, astfel va veti bucura de el mai mult timp.

Costumele de neopren difera in funtie de apa in care urmeaza sa fie folosit, tempretatura acestea, tipul activitatii desfasurate sub apa si inaltimea practicantului. Se deosebesc in principal dupa model (poate fi long sau shorty), dupa grosimea materialului 3 – 6 mm si apoi dupa culoare si altele.

Pentru ape cu temperatura scazuta sau pentru durate mai mari ale scufundarii scafandrul trebuie să imbrace un costum uscat (etans) – confectionat din cauciuc sau panza cauciucata, nylon sau chiar neopren, pentru a impiedica transferul decaldura prin costum, iar pentru scufundari in apa cu temperatura mai ridicata sau durate mai mici de scufundare se poate opta pentru un costum umed – confectionat din cauciuc special (neopren).

Cauciucul sau panza cauciucată esteun material solidsi rezistent dar greu si mai putin suplu pe cand neoprenul costumului uscat prezinta o structura mai densa.

detonatoare | scubadiving

Detonatoare

Detentorul este o componenta foarte importanta a echipamentului de scuba diving, este un element esential pentru a va putea bucura de acest sport. Un detentor excelent trebuie sa asigure o respiratie naturala si fara efort iar aerul trebuie sa fie furnizat usor si in cantitatea ceruta.
Sunt doua tipuri de detentoare: cele care folosesc tehnologia VIVA care asista puternic fiecare respiratie reducand rezistenta fluxului de aer si cele cu tehnologia sistemului balansat, ce asigura consistenta livrarii aerului.

Detentoarele au o configuratie proprie bazata pe piston ce permite componentelor in miscare sa raspunda rapid solicitarilor, astfel timpul de raspuns este foarte scurt.

vesta compensatoare | scubadivingVesta Compensatoare

Vesta compesatoare este de asemenea o componenta foarte importanta din echipamentul de scuba, as putea spune chiar cea mai importanta componenta a echipamentului.
Pe scurt vesta compensatoare ajuta la reglarea flotabilitatii scafandrului in timpul scufundarii. Este indicat sa nu faceti compromisuri atunci cand alegeti vesta compensatoare.

O vesta compensatoare bine conceputa permite scafandrului sa pluteasca comfortabil la suprafata, sa isi ajusteze usor flotabilitatea pe parcursul scufundarii, facilitand miscarile precise si usoare ale corpului sub apa. Vesta trebuie sa fie cat mai confortabila, sa se potriveasca cat mai bine scafandrului, astfel acesta va inota mult mai usor sub apa.

Materialele din interior sunt foarte importante, in special la finisarea umerasilor si a gulerului. Exista doua tipuri de model de inflator, cel clasic, cu care se poate goli aerul prin ridicarea inflatorului si cel Air Trim prin care vesta se goleste din orice pozitie.

computere | scubadivingComputere de scuba diving

In ultimii ani tehnologia computerelor pentru scufundare a evoluat foarte mult. Un aspect foarte important in alegerea unui computer performant pentru scufundare este modul in care informatiile sunt afisate. Interfata trebuie sa fie cat mai user friendly. Cochran este lider mondial in producerea computerelor de inalta tehnologie pentru scuba.
Cu ajutorul unui computer pentru scuba putei monitoriza durata incursiunii subacvatice, adancimea, cantitatea de aer ramasa in butelie si directia de deplasare.

Accesorii scuba diving

Lanterna speciala pentru apa, accesoriu de nelipsit pentru scufundarile pe timp de noapte, in spatii inchise sau in zone cu vizibilitate redusa. Cutite, lame, genti pentru scuba diverse modele compartimentate special pentru a compacta echipamentul cat mai ergonomic si a-l mentine intr-o stare buna.

Unde faceti scubadiving in Romania?

Acum ramane doar sa treceti direct la treaba, intrati pe articolul “scubadiving in romania” pentru a afla unde puteti practica scubadiving la noi in tara, cat costa scufundarile, cursuri si multe alte informatii utile.

La acest echipament se mai poate adauga si abc-ul in scufundari, echipamentul de snorkeling si anume labe, snorkel si ochelari. Vezi articolul despre echipament pentru snorkeling

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Dispozitii legale privind arcurile cu sageti

Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o...

Unde poti face scuba diving in Romania | centre scufundari, cursuri si magazine

Scuba diving in Romania ... suna bine, chiar foarte bine....