AcasăsporturiAlte sporturiKiteboarding si Kitesurfing

Kiteboarding si Kitesurfing

kiteboardingCe inseamna kiteboarding si kitesurfing?

Kiteboarding-ul este un sport extrem relativ nou, aparut de mai bine de 10 ani, care castiga teren in fata multor sporturi extreme.
Kiteboarding-ul practic ofera posibilitatea de a aluneca si zbura in acelasi timp pe suprafata apei, pe zapada folosind orice tip de board.

Termenul de kiteboarding in general se refera la orice sport extrem practicat pe un board, folosind un kite pentru a genera putere de miscare. Atunci cand kite-ul este folosit pentru sporturi extreme pe apa, termenul cel mai potrivit pentru a defini sportul extrem este Kitesurfing.

Din clasa sporturilor pacaticate pe apa folosind diverse boarduri face parte si Wakeboarding-ul, care se practica prin tragerea riderului pe apa, cu un skijet sau orice alta ambarcatiune cu motor cu o viteza cuprinsa intre 30-40 km/h. Nu uitam nici de windsurfing, un sport care a crescut foarte mult in popularitate in ultima perioada.

In concluzie, kitesurfing-ul este ca si wakeboarding-ul in spatele unui kite imens. Daca esti pasionat de sporturile nautice atunci vei fi prins foatre repede de acest sport extrem.

In ultimii ani, Kiteboarding-ul a inceput sa fie practicat si pe litoralul romanesc, lucru care ne bucura foarte mult, sperand ca numarul practicantilor si evenimentelor de kiteboarding sa creasca de la an la an. Cu cat vei afla mai multe despre acest sport extrem cu atat vei deveni mai pasionaat, echipamentul fiind usor de procurat, portabil si in continua dezvoltare.

Echipament kiteboarding

De ce ai nevoie pentru a practica kiteboardingul? In primul rand de un kite – “zmeu” imens
Exista multe kite-uri disponibile, unele au doua linii de zbor altele au patru. De asemenea exista kite-uri pre-umflate care plutesc pe suprafata apei si care pot fi relansate direct din apa. Indiferent de stilul ales, mai mult ca sigur veti avea dorinta sa le incercati pe toate.

Ca in orice alt sport extrem, pe masura ce veti progresa, veti trece la un echipament mai performant, care sa va ofere mai multe posibilitati de miscare, mai multa putere de tractiune si asa mai departe.

Echipamentunl este compus din: Control Bar sau Boom Kite pentru 2 sau 4 linii, ham (Harness kite), Flying Lines, boardul, vesta (gonflabila) si echipament de protectie.

Daca te-ai hotarat sa te apuci de kiteboarding nu ramane decat sa faci o vizita shopurilor de profil sau mai simplu direct de la shopurile online.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Dispozitii legale privind arcurile cu sageti

Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o...

Unde poti face scuba diving in Romania | centre scufundari, cursuri si magazine

Scuba diving in Romania ... suna bine, chiar foarte bine....