AcasăTimp liberJurnaleJurnal de calatorie pe Mont Blanc, august 2009

Jurnal de calatorie pe Mont Blanc, august 2009

mont blancIn urmatoarele articole aveti ocazia de a urca pe cel mai inalt varf din Europa de Vest.
Vom publica o serie de articole in care Liliana Borsan povesteste aventurile prin care a trecut in ascensiunea pe Mont Blanc alaturi de Marius Urucu.

Pentru inceput cateva informatii despre experienta celor doi participanti.

Realizari in tara: Fagaras, vai alpine in Piatra Craiului si Bucegi, Iezer Papusa, Rarau Giumalau, Hasmas, Leaota, Siriu, Parang, Retezat

Experienta Marius: vf Mont Blanc 2006, 2008(Fanta), Rila si Pirin(Bulgaria), vf Elbrus(rep Kabardino Balcaria), vf Erciyes (Turcia).

Un pic de geografie …

Mont Blanc (in traducere, Muntele Alb), cunoscut si sub denumirea La Dame Blanche (“Doamna Alba”) este cel mai inalt varf din Alpi si din Europa de Vest, situat in apropiere de coltul celor trei frontiere. Inaltimea lui este de aproximativ 4.810 m, dar variaza de la an la an cu cativa metri, in functie de caderile de zapada si conditiile climaterice.

Muntele se afla la granita dintre regiunile Haute-Savoie (Franta) si Valle d’Aosta (Italia). Localizarea varfului este un subiect de controversa intre cele doua tari, fiecare plasandu-l pe harta intre granitele sale.

Traseele necesita cunostinte de alpinism, un ghid (sau un alpinist cu experienta) si echipament adecvat, deoarece includ treceri delicate si zone unde cad pietre. De asemenea, este necesara petrecerea unei nopti in refugiu pentru aclimatizare si adaptare la altitudine

Planuri viitoare pentru Liliana si Marius:

Musala(Bulgaria) in decembrie 2009, vf Uhuru, Kilimanjaro(Tanzania ) in februarie sau octombrie 2010, in functie de parteneriatele incheiate; Tatra Inalta(Slovacia) in iulie/august 2010; calatorii in Iran sau Turcia in 2010, inca neconfirmate

Contact: Liliana Borsan/ borsanliliana (at) yahoo.com, Marius Urucu/ marius_urucu (at) yahoo.com

Stati aproape de extremeaddict.ro, in urmatoarele zile vom urca pe cel mai inalt varf din Europa de Vest, Mont Blanc alaturi de Liliana Borsan si Marius Urucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Matterhorn | pregatirea de ascensiune pe Cervino, part 1

Si incepem jurnalul de ascensiune pe Cervino | Matterhorn,...

Matterhorn | Ascensiunea pe Cervino, part 2

M-am trezit prima si am inceput sa ma invart...

Mont Blanc | part 2. Drumul pana in Franta la St Gervais les Bains, 24 august 09

"M-am intalnit cu Marius in jurul pranzului inainte de...