AcasăUtileSfaturi / How toFrontside 180 pe snowboard

Frontside 180 pe snowboard

Invata sa faci frontside 180 in doar 5 pasi. Nu numai ca o sa arati cool pe partie facand acest trick dar te va ajuta foarte mult sa progresezi in snowboarding.

Frontside 180 are un mare avantaj fata de Backside 180 si anume cand esti in aer poti vedea toata saritura inclusiv unde aterizezi.

cum faci frontside 180 pe snowboard, pasul 1Pasul 1. pregatirea

Apropiete-te de kicker cu genunchii flexati si cu centrul de greutate cat mai jos. Pregateste-te sa incepi sa efectuezi rotatia. Ai grija la viteza, sa nu aterizezi inainte de landing.

cum faci frontside 180 pe snowboard, pasul 2Pasul 2. incepe rotatia

Pe masura ce te apropii de kicker poti sa te rotesti putin prin rotirea usoara a toes si heels. Cand esti aproape sa faci saritura trebuie sa fii usor pe cant. Ca si la backside 180 te vei roti folosind partea de sus a corpului – capul si umerii.

cum faci frontside 180 pe snowboard, pasul 3Pasul 3. rotirea umerilor

Pe masura ce faci saritura incepi sa schimbi pozitia umerilor pentru a induce rotirea, roteste umarul din fata spre stanga, acelasi lucru il vei face si cu mana din spate. Deja poti vedea zona de aterizare.

cum faci frontside 180 pe snowboard, pasul 4Pasul 4. stai relaxat si continua miscarea

Acum esti in aer, tine umerii relaxati si ridica genunchii mai aproape de piept. Foloseste-ti umerii pentru a continua rotatia. Mai tarziu vei invata sa-ti folosesti mainile pentru a genera mai multa sau mai putina viteza in timp ce esti in aer. Acum pregateste-te de aterizare.

cum faci frontside 180 pe snowboard, pasul 5Pasul 5. aterizarea

E foarte important sa nu te lasi pe spate pentru ca instinctiv vei pune greutate pe piciorul din fata, numai ca acum se afla in spate deoarece ai aterizat in switch. Stai cat mai centrat pentru aterizare, absoarbe impactul cu picioarele si corpul, continua alunecarea cat mai controlat, pana te opresti.

Sfaturi:

Cand ajungi sa fii master in frontside 180 incerca backside 180. Sariturile backside 180 sunt mai grele, pentru ca nu vezi aterizarea avand privirea catre munte. Incearca si cateva grab-uri. Te vor ajuta sa ai un control mai bun in aer.

Asteapta-te la cazaturi. Cel mai bine ar fi sa folosesti echipament de protectie. Indiferent cate how-to-uri vei citi sau cat de atent vei fi, tot vei avea cazaturi. Asa ca ridica-te frumos si nu renunta, continua cu incercarile pana o sa iasa bine.

Watch out for stuff, chiar daca ai vizualizat saritura, zona de aterizare si altele. Ai grija sa fii bine prins de placa.
Gata ai invatat frontside180, ne vedem pe partie la sarituri.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine cu echipament schi si snowboard din Romania

Pentru pasionatii sporturilor de iarna, ne-am gandit sa facem...

Skateboard pentru incepatori | lucruri de baza in skateboarding

Ai ajuns pe articolul "skateboard pentru incepatori" dedicat celor...

Lectia 5: Cum sa iti reglezi corect legaturile pentru snowboard

Azi, in lectia 5 din cadrul cursului online de...

Ateliere de reparatii pentru echipamente schi si snowboard

Am facut o lista cu ateliere de intretinere si...