O echipa din Arad realizeaza un scuter electric inteligent, conectat la o aplicatie de smartphone. Autonomia este de 50 de kilometri, condus in Green Mode bateria poate tine pana la 15 zile.

Scooterson | un scuter inteligent dezvoltat la Arad

Scooterson e mai mult un gadget pe roti, se conecteaza la telefonul mobil, are baterie, are functie de tip Cloud si GPS incorporat. Vehiculul nu are manere de acceleleratie si nici cheie de contact, il vei putea porni doar daca vede telefonul in apropiere si aveti Bluetooth pornit.

Scooterson se va conecta la telefoanele si ceasuri smart afisand viteza de deplasare, nivelul bateriei, diverse statistici referitoare la drum si alte date utile din trafic.

In caz de furt rotile se blocheaza automat, avand in vedere greutatea acestuia nu cred ca este un avantaj dar totusi veti primi o alerta pe telefon si in plus, cu ajutorul GPS-ului inclus proprietarii vor putea localiza scuterul, functie mega utila.

Un scooter cu functii similare, numit Scrooser, a fost lansat deja de 2 ani la nivel european, acesta aducand caracteristici asemanatoare cu Scooterson.

sursa: start-up.ro

Te gandesti la o bicicleta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here