Skydiving

skydiving jumpSkydiving-ul e unul din acele sporturi pe care le vedem peste tot. Marea parte din producatorii de bauturi racoritoare, batoane de ciocolata si altele au facut cel putin o reclama cu skydiving.
Sa nu mai vorbim de filmele de actiune si de emisiuni gen reality show.

De ce? Pai e foarte simplu, skydiving-ul inseamna sport extrem, adrenalina la maxim, pe scurt te arunci dintr-un avion aflat la peste 4000m altitudine si te indrepti spre Pamant cu o viteza de aprozimativ 200 km/h. Hmm … pare a fi un lucru care atrage destul de usor atentia oamenilor.

Poti sari de unul singur, in tandem– impreuna cu un instructor de care esti strans legat, cu iubita, in grup, in formatii geometrice, cu placa de surf, cu snowboard-ul, cu aripi de matase (Wingsuit BASE Jumping), la implinirea a 50 de ani de casatorie, cu scaunul de birou, cu masina … de spalat sau cu ce dicteaza scenariul filmului pentru care se face o cascadorie.

Intrebare: Cum cheltuiesti 150 € in 6 minute?
Raspuns
: skydiving

Skydiving group jumpDaca nu ai mai sarit pregateste-te pentru senzatii tari timp de 6 minute. Timp de un minut esti in cadere libera, dupa care 5 minute de pilotat parasuta.

Pregatirea inainte de saritura dureaza 10 minute, dupa care … wwwwoooo-hhooooo esti in aer iar cel mai apropiat obiect fix de care te-ai putea tine, in cazul in care te ia ameteala, se afla la peste 4-5000 de metri distanta. Asa ca stai linistit si savureaza monetul.

Cand esti in aer iti poti misca corpul si manile generand astfel rotatii, rasuciri, flip-uri si tot ce-ti trece prin cap.Ce trebuie sa ai vedere … drop-zone-ul, sa nu aterizezi pe acoprisul unei case, balconul unui hotel sau in piscina din fata lui. Deschide parasuta la timp.

Unde poti face skydiving?

La Ploiesti, Aerodromul Strejnic se sare, de obicei, de la 4.000 de metri, pentru 150 de euro. Acest lucru presupune 10 minute de pregatire cu unul dintre instructori, 50 de secunde de cadere libera, urmate de 5 minute de zbor cu parasuta, evident – în tandem cu un instructor. Daca vreti sa sariti fara instructor va trebui sa urmati cateva cursuri.

La Aerodromul Tuzla se sare mai mult, fiind vorba despre mai multe avioane, iar preturile variaza si in functie de tipul de avion utilizat. Cu cat avionul are mai multe locuri, cu atat pretul pentru o ora de zbor se imparte la mai multi saritori.

La noi in tara Salturile cu instructor costa 165 de euro, cele solo mult mai putin intervenind doar costurile de inchiriere a parasutei si avionul.Daca doresti sa ramai si cu o amintire video mai dai 28 euro + TVA iar daca vrei si video si poze te ajunge cam la 40 euro + TVA.
Sezonul incepe in martie si se temina undeva in decembrie.

In alte tari preturile la sarituri incep putin sa creasca, am zis putin? scuze, putin mai mult. Saltul in tandem si zborul ajung impreuna cam la 300 euro la care se mai adauga filmarea 80 euro. La saritura mai adaugi drum, viza, asigurare, cazare si ce mai e.

Vrei sa practici skydiving?

Aerodrom Tuzla
Contact:
Adrian Constandache, Tel: +40722979500
www.regional-air.ro

Aerodromul Strejnic
Situat pe soseaua de centura a orasului Ploiesti, la 40 de Km de Bucuresti.
Contact:
Tel: +40244482224

TNT Brothers
Aerodrom Clinceni, Ilfov, Str. Aeroportului, nr. 114 Comuna Cornetu
Tel: +40371100300, +40371100200
www.tnt-brothers.ro

SkyDiving Center
Pe DN 6/E 70 (soseaua Bucuresti – Alexandria), langa Aerodromul Clinceni (17 km de centrul Capitalei)
Tel: +40743826336
skydivingcenter.ro/ro

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    Va scriu referitor la skydiving experience. As fi interesata de aceasta experienta intre datele 26-6 august 2018. As avea un grup de 7 persoane majore dar fara experienta. Va multumesc si astept sa imi scrieti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Dispozitii legale privind arcurile cu sageti

Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o...

Unde poti face scuba diving in Romania | centre scufundari, cursuri si magazine

Scuba diving in Romania ... suna bine, chiar foarte bine....