AcasăsporturiAlte sporturiEscape room | Breakout

Escape room | Breakout

O activitata noua pentru noi si destul de diferita de sporturile pe care le practicam, dar atat timp cat ne punem in joc inteligenta, intuitia si spiritul de echipa merita incercata experienta “escape room”

Ce este un escape room?

Dupa cum spune si numele, un escape room este la baza un joc de evadare in echipa, in timp real. Participantii (intre 2 si 5 jucatori) sunt plasati intr-o camera amenajata dupa o anumita tema si au la dispozitie 60 de minute pentru a rezolva toate provocarile, puzzle-urile si testele la care sunt supusi.
Doar prin rezolvarea tuturor probelor acestia pot evada iar timpul de evadare cel mai scurt este castigator, alcatuindu-se pe o perioada de timp un top al celor mai rapide evadari, astfel existand un element de competitive intre toti jucatorii care participa la acea camera.

break-out.ro | escape rooms
break-out.ro | escape rooms

Ce tip de provocari exista in camere?

Toate provocarile care se regasesc in cadrul Escape Room-urilor tin de inteligenta, intuitia si spiritul de echipa al participantilor. Acestia trebuie sa gaseasca indiciile ascunse ce le furnizeaza diferite coduri, combinatii de cifre si litere, care ii ajuta sa avanseze in joc si sa aiba acces la diferite zone care la inceput sunt incuiate. Pentru a avea acces la aceste coduri participantii folosesc numeroase obiecte gasite in camera si trebuie sa coreleze informatiile gasite pe parcursul jocului in fiecare etapa. Nu exista probe fizice pe parcursul
jocului si nici un puzzle nu testeaza forta fizica sau anduranta participantilor.

Cine poate participa intr-un Escape Room?

Jocul este dezvoltat pentru participanti cu varsta peste 15 ani, fara a exista o limita superioara de varsta. Probele la care sunt supusi participantii au un nivel de dificultate relativ ridicat si necesita atentie cat si o colaborare foarte buna cu ceilalti participant. Fiind o activitate de grup, aceasta se preteaza foarte bine pe grupuri de prieteni, familii, dar mai ales pe activitati de team-building, unde colegii isi pot dezvolta spiritul de echipa si pot invata sa comunice si sa colaboreze mai bine, in mod coordonat.

Nu avem prea multe imagini de aratat deoarece stricam apoi tot misterul camerelor, dar lasati imaginatia sa va ajute, este totusi un joc.

Se pare ca sunt mai multe escape room-uri, totusi va recomandam www.break-out.ro, cativa amici au fost acolo si chiar daca nu au reusit sa iasa din camera la timp au spus ca vor sa revina, chiar s-au distrat foarte bine.
Adresa: Str. General Nicolae C. Dona 18
Telefon: 0756.033.484

2 COMENTARII

 1. Gustul escape-urilor prinde din ce in ce mai mult la romani. O spun ca o incurajare caci mie personal imi place nespus de mult sa-mi pun mintea la contributie si sa gust tot felul de puzzeluri inventive, jocuri de indemanare, dibacie s.m.d. Mi-au placut foarte mult jocurile tematice, insa am intalnit de asemenea niste camere speciale la cei de la Cryptex: cryptex.ro
  Abia astept noile camere, si de ce nu mi-as dori sa evadez din toata casa ! Felicitari tuturor

 2. Un escape room nou pe piata din Bucuresti este escaperoomadventure.ro
  Momentan au doar doua camere:
  – Celula lui Mr. Somebody;
  – Padurea fermecata.
  Va recomand sa le calcati pragul, receptionera este foarte simpatica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine longboard-uri din Romania | piese si accesorii

Longboarding-ul este un sport super fun, relativ nou la...

Dispozitii legale privind arcurile cu sageti

Arcul cu sageti inca reprezinta pentru anumiti oameni o...

Unde poti face scuba diving in Romania | centre scufundari, cursuri si magazine

Scuba diving in Romania ... suna bine, chiar foarte bine....