AcasăsporturiSnowboardStatiunea Balea Lac

Statiunea Balea Lac

Lacul Balea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2040 m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu, foarte cunoscut in randul pasionatilor sporturilor de iarna.

balea-lac-ski-snowboard-statiune-sibiu

Lacul Balea se afla la circa 77 km de la orasele Sibiu, 68 km Fagaras si 85 km de la Curtea de Arges. In timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfagarasan, iar in restul anului cu telecabina, de la cabana „Balea Cascada” din apropierea cascadei Balea. (vezi harta mai jos)

In anul 2006 a fost construit in apropierea lacului Balea primul hotel de gheata din Europa de Est in forma unui iglu de 16 locuri.

Zona Balea este foarte cunocuta in lumea snowboard-erilor si ski-orilor fiind un loc renumit pentru iesiri la zapada. Pe timp de iarna practicarea sporturilor pe snowboard si ski se realizeaza pe numeroasele partii naturale care inconjoara cabana.
Data fiind functionalitatea telecabinei care face legatura cu Balea Cascada (3700 m) sunt posibile coborari pe traseu de peste 10 km cu diferenta de nivel de 600 m. Instalatia pe cablu de la Balea are un traseu cu o lingime de 3700 m si functioneaza zilnic intre 09:00-18:00.

harta balea lacLa Balea iarna se organizeaza competitii de snowboard si ski extrem in primul rand tinerilor pentru care practicarea sporturilor clasice de iarna pe partii amenjate nu mai reprezinta demult o provocare.
Zona Balea este un loc destinat snowboard-erilor profesionisti obisnuiti cu zone off-road. In acelasi timp aici au loc numeroase concursuri de sarituri sau Jibbing (latura a snowboarding-ului care implica sarituri pe diverse obstacole, cum ar fi rail-uri, copaci, banci, balustrade si altele)

In lipsa snowpark-urilor si a elementelor de jib de pe partiile de la noi din tara, boarderii si skiorii au inceput sa-si construiasca singuri elemente de jib pentru antrebamente sau ocazional la concursuri.

La Balea Lac se poate practica snowboarding-ul de la prima zapada pana in luna martie-aprilie. Aici este locul ideal daca vreti sa va dati cu snowboard-ul si sa fceti plaja pe un strat de zapada uneori chiar de 3 metri.

Odata cu stratul record de zapada exista si pericolul de avalanse, prin urmare apelati si discutati cu echipa salvamont pentru informatii legate de starea zapezii si zone periculoase de evitat.

Cum ajungi la Balea? pai destul de simplu. Uite aici o harta simpla sa va faceti o idee.

Merita sa faceti o iesirea la Balea Lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

Articole similare
Related

Magazine cu echipament schi si snowboard din Romania

Pentru pasionatii sporturilor de iarna, ne-am gandit sa facem...

Lectia 5: Cum sa iti reglezi corect legaturile pentru snowboard

Azi, in lectia 5 din cadrul cursului online de...

Ateliere de reparatii pentru echipamente schi si snowboard

Am facut o lista cu ateliere de intretinere si...

Lectia 3. Cum sa iti alegi placa de snowboard

Cum sa alegi placa de snowboard ... placa este...