Cladirea de pe strada Ion Brezoianu s-a nascut in 1913. De-alungul anilor, oamenii si-au dorit diferite lucruri de la ea. La inceput voiau sa tipareasca cartile si revistele vremii. Si a indeplinit multa vreme acest rol sub numele de Stabiliment de Arte Grafice Energiea.

Energiea | restaurant bar si experiment urban
Energiea | restaurant bar si experiment urban

Dupa aceea, au vrut chiar haine, sosoni, ceasuri, carne sau cafea. Unele erau create aici, altele doar gazduite . Urme din timpul bombardamentelor din 7 mai 1944 si a incendiului din timpul mineriadelor din 13-15 Iunie 1990 sunt si acum vizibile pe alocuri, pe stalpii de sustinere. Dupa razboaie, i s-a dat pentru prima data rolul de a fi restaurant, sub numele de Trocadero, iar apoi Ciocarlia. Zece ani mai tarziu locul devine Whispers, un pub englezesc.

La 99 de ani, cladirea raspunde provocarii Grolsch, sponsor al creativitatii, si se tranforma de data aceasta in Stabilament de informare si experiment urban si recapata numele initial, Energiea.

Venind la randul sau cu o traditie de 400 de ani de experienta, Grolsch transforma locul,cu ajutorul arhitectului Corvin Cristian, intr-un spatiu dedicat tinerilor nonconformisti, atrasi de arta contemporana si activitati experimentale.

Energiea gazduieste acum ateliere, expozitii, workshopuri sau dezbateri din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatura, muzica, gastronomie, jurnalism, antreprenoriat, responsabilitate sociala sau chiar fashion. Ofera o bucatarie contemporana, bazata de principiile gastronomiei sanatoase, cu preparatehouse-made, fara adosuri artificiale. In fiecare seara, muzica este asigurata de cei mai activi producatori si DJ-i locali, pe ritmuri de Disco, Funck, Electronica, Indie sau Alternativ.

Din luna iunie, etajul 1 devine spatiul de brainstorming pentru experimentalistii din agentii si companii. Astfel, Energiea te invita sa cauti aici idei creative alaturi de colegii tai si iti pune la dispozitie orice instrument de care ai avea nevoie: proiector interactiv, Ipad-uri, microfoane, sistem audio si imprimanta-xerox. Rezervarile pentru sedintele de brainstorming sefac online, pe site-ul Energiea, unde se pot vedea programul si pozitiile disponibile.

Energiea este deschisa in fiecare zi de la ora 15.00, iar in cazul unor rezervari facute in prealabil, te asteapta chiar si mai devreme.

ENERGIEA
Adresa: Str. Ion Brezoianu, nr.4, Bucuresti
www.energiea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here