stepdown-challenge-sinaia-2009Cand?: 2-3 octombrie 2009
Unde?: Sinaia

Mai ai la dispozitie aproape o luna sa-ti pui la punct bicicleta si echipamentul, pentru ca pe 2 si 3 octombrie 2009 la Sinaina are loc concursul Stepdown Challenge Sinaia 2009.

Cei care iubesc downhill-ul, pasionati sau practicanti sun asteptati cu mic cu mare la Sinaia in zilele stabilite pentru concurs.

Stepdown Challenge Sinaia este un eveniment organizat de o mana de entuziasti care au ca numitor comun placerea de a se da, bucuria de a fi in mijlocul naturii si respectul fata de mediul inconjurator.

Traseul:

Parcursul de competitie se bazeaza pe cel de anul trecut, dar a mai primit o serie de contrapante in partea lui superioara si a suferit importante modificari in apropiere de final.
Traseul a fost realizat astfel incat el sa poata fi parcurs de sus pana jos de aproape oricine, inclusiv si rideri cu o mai vaga experienta competitionala si/sau posesori de hardtail-uri.

Sistemul de concurs:

Cei de pana in 18 ani se dau la “Juniori”, cei de peste 30 se dueleaza la “Masters”, iar restul formeaza campul principal de concurs, anume categoria “Elite”. Tinand cont de numerosii rideri pe buget mai restrans, avem si o clasa “Hardtail” in cadrul careia va fi incoronat cel mai rapid rider pe o bicicleta fara suspensie spate.

Cazarea:

Organizatorii negociaza momentan cu doua locatii in vederea cazarii riderilor la tarife decente. Prima dintre ele are in jur de 25-30 de locuri, este in regim de camp (deci fara mari pretentii), are bucatarie, sala de mese la comun si loc pentru depozitarea bicicletelor, iar in cazul in care va fi disponibila, innoptarea ar urma sa coste 25 RON pe noapte de caciula. Celalalt loc este ceva mai elevat ca pretentii, iar in cazul in care se va putea aranja cazarea riderilor, el ii va costa pe acestia in jur de 50 RON pe noapte de persoana.

Program:

1 octombrie – Antrenamente libere Program: 2 octombrie

* 14:00 – 18:00 Inscrieri la Race Office, la baza traseului
* 10:00 – 18:00 Antrenamente libere pe traseul de concurs

Program: 3 octombrie

* 08:00 – 09:30 – Inscrieri la Race Office, la baza traseului
* 09:30 – 10:00 – Sedinta tehnica
* 10:00 – 12:00 – Antrenamente oficiale cronometrate
* 12:00 – 16:00 – Calificari
* 16:00 – 18:00 – Finala (primii 30 de rideri, Juniori si Masters)
* 18:00 – Festivitate de premiere

Inscrierea:

Inscrierea costa 30 de lei in avans sau 50 de lei la fata locului. Pentru inscrierile efectuate in avans, sumele vor fi depuse in contul Asociatiei Montane “Absolut Outdoor”, cu mentiunea “Taxa Inscriere Stepdown 2009”. Precizam ca toti banii stransi in urma inscrierilor vor constitui fondul de premiere, deci le vor reveni riderilor!

Ultima zi de inscrieri cu taxa redusa 30 RON este Joi, 1 Octombrie. In zilele urmatoarea inscrierea se va face la tarif intreag.

Inscriierile se pot face online pe site-ul www.stepdown.ro sau la magazinul RaidExtrem, Surmont sau FunRide (str. Octavian Goga nr. 3) din Sinaia. Vezi datele de contact ale acestor magazine de biciclete.

sursa: www.stepdown.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here