velux 5 oceans | hartaCand? 17 octombrie
Unde? La Rochelle (Franta)

Anul acesta se da startul celei de-a 8 a cursa VELUX 5 OCEANS, concursul de intrecere in jurul lumii intr-o ambarcatiune cu vele manevrata de un singur om.

Incepand cu aceasta luna au fost demarate pregatirile intense pentru eveniment. Mai mult de 500 de invitati, sportivi, reprezentanti ai cluburilor de yachting si ziaristi sunt asteptati in La Rochelle (Franta), pentru unul dintre cele mai importante evenimente internationale ale anului.

Organizat din 4 in 4 ani, VELUX 5 OCEANS se adreseaza oamenilor pregatiti sa infrunte greutatile si riscurile presupuse de o cursa pe apa in jurul lumii. Dincolo de pregatirea fizica, provocarea psihica este foarte puternica, intrucat cursa este una individuala si concurentii au nevoie de mult curaj si determinare pentru a ajunge cu bine la finis.

velux 5 oceansParticipantii se vor confrunta de-a lungul cursei cu provocarea psihologica de a fi singuri, obositi, uzi si infrigurati la mii de mile departare de pamant. Ei trebuie sa fie in acelasi timp navigatori, specialisti meteo, bucatari, tehnicieni si specialisti IT pentru a rezolva orice situatie aflata la bordul ambarcatiunilor proprii.

Dupa aproape 30 de ani de la prima editie si pana in momentul de fata, doar 73 de concurenti din toata lumea au reusit sa duca la bun sfarsit cursa VELUX 5 OCEANS.

Anul aceste, startul si finisul cursei se vor da din La Rochelle (Franta), data de start fiind 17 octombrie. Cursa cuprinde 5 sprinturi oceanice: La Rochelle (Franta) – Cape Town (Africa de Sud) – Wellington (Noua Zeelanda) – Salvador (Brazilia) – Charleston (SUA) – La Rochelle (Franta).

HansWreifält, CEO VELUX Romania a declarat: „In urma cu patru ani, Grupul VELUX a hotarat sa sprijine aceasta cursa ce se adreseaza celor mai curajosi si rezistenti sportivi, gata sa infrunte orice obstacol pentru a castiga. Grupul VELUX si participantii la VELUX 5 OCEANS au un obiectiv comun: acela de a depasi orice dificultate pentru a obtine rezultate exceptionale.Ca sponsori ai cursei, avem ocazia sa comunicam faptul ca oferim produse durabile si ca suntem dedicati initiativelor globale in domeniul sustenabilitatii”.

Anul acesta sapte concurenti din trei continente au decis sa participe la editia 2010-2011 si vor naviga 30,000 de mile nautice pe parcursul a noua luni. VELUX 5 OCEANS este cel mai important eveniment dintre cursele trans-oceanice la nivel mondial.

Despre VELUX 5 OCEANS
VELUX 5 OCEANS este cea mai renumita competitie individuala de yachting din lume. Avand loc o data la patru ani inca din 1982, este cea mai lunga si solicitanta cursa pentru orice sportiv si este compusa din 5 sprinturi oceanice intr-un maraton de navigatie in jurul lumii. Pe parcursul cursei VELUX 5 OCEANS, concurentul parcurge un traseu total de 30,000 de mile marine de unul singur. Editia 2010-2011 VELUX 5 OCEANS promite sa atraga audienta globala iar povestile participantilor vor putea fi urmarite live pe TV, internet sau pe mobil.
Mai multe informtii despre VELUX 5 Oceans se pot gasi pe site-ul www.velux5oceans.com

Contact:

VELUX Romania, Catalina Ratiu, Strategic Manager
Telefon: + 40 268 42 55 77
E-mail: catalina.ratiu(at)velux.com
Web: www.velux.ro

SPIN COMMUNICATIONS, Ofelia Nastase, Senior PR Executive
Telefon: + 40 31 06 01 226/ + 40 753 029 773
E-mail: o.nastase(at)spin-communications.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here