VELUX 5 OCEANS – al doilea sprint oceanic

0
134

Actualizat pe 12 July 2016

al doilea sprint - VELUX 5 OCEANS - cape-townCei cinci skiperi concurenti la VELUX 5 OCEANS au parasit Cape Town, pentru a pleca in cea de-a doua etapa a cursei transoceanice.

Brad Van Liew din SUA este primul skipper ajuns in Cape Town, dupa aproximativ o luna petrecuta pe mare. In varsta de 42 de ani, fost castigator al editiei din 2002 a acestui concurs, Brad Van Liew a parcurs aproximativ 8000 de mile marine, din La Rochelle pana in Cape Town, in 28 de zile, 1 ora si 51 de minute.

La 3 zile diferenta, Zbigniew Gutkowski (Gutek), din Polonia, principalul adversar al americanului, a ocupat locul al doilea in competitie. Canadianul Derek Hatfield, cel mai in varsta dintre skipperi (57 de ani), a fost cel de-al treilea care a juns dupa 33 de zile. Locul 4 a fost ocupat de britanicul Chris Stanmore-Major, care a reusit sa termine prima faza a cursei VELUX 5 OCEANS in 36 de zile, si la o distanta mai mare, belgianul Christophe Bullens a reusit sa sa ajunga cu bine in Cape Town, dupa 49 de zile pe mare.

Dupa ce a intampinat o serie de dificultati pe mare: a schimbat ambarcatiunea cu cateva zile inainte de start, a intampinat defectiuni tehnice cu cea de-a doua si s-a ales cu leziuni in incercarea de a repara problemele motorului, Bullens a dus la bun sfarsit primul sprint oceanic. Desi a avut mai putin timp la dispozitie pentru a se pregati de etapa urmatoare a cursei, Bullens a reusit sa porneasca in cel de-al doilea sprint oceanic, alaturi de ceilalti concurenti.

Ca si startul cursei din 17 octombrie din La Rochelle, Franta, plecarea de pe 16 decembrie din Cape Town in partea a doua a concursului VELUX 5 OCEANS a fost un moment foarte emotionant, atat pentru skiperi cat si pentru cei dragi lor, veniti din  toate colturile lumii pentru a-i sustine. Al doilea sprint oceanic presupune o distanta de 7,000 de mile marine din Cape Town (Africa de Sud) pana in Wellington (Noua Zeelanda) si se anunta a fi una dintre cele mai dificile parti dintre cele cinci ale concursului in jurul lumii care se va finaliza in iunie 2011.

VELUX 5 OCEANS este cel mai important eveniment dintre cursele transoceanice la nivel mondial. Aventura celor mai curajosi skiperi poate fi urmarita pe site-ul dedicat cursei www.velux5oceans.com

Despre VELUX 5 OCEANS

VELUX 5 OCEANS este cea mai renumita competitie individuala de yachting din lume. Avand loc o data la patru ani inca din 1982, este cea mai lunga si solicitanta cursa pentru orice sportiv si este compusa din 5 sprinturi oceanice intr-un maraton de navigatie in jurul lumii. Pe parcursul cursei VELUX 5 OCEANS, concurentul parcurge un traseu total de 30,000 de mile marine de unul singur. Editia 2010-2011 VELUX 5 OCEANS promite sa atraga audienta globala iar povestile participantilor vor putea fi urmarite live pe TV, internet sau pe mobil.

Te gandesti la o bicicleta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here