al doilea sprint - VELUX 5 OCEANS - cape-townCei cinci skiperi concurenti la VELUX 5 OCEANS au parasit Cape Town, pentru a pleca in cea de-a doua etapa a cursei transoceanice.

Brad Van Liew din SUA este primul skipper ajuns in Cape Town, dupa aproximativ o luna petrecuta pe mare. In varsta de 42 de ani, fost castigator al editiei din 2002 a acestui concurs, Brad Van Liew a parcurs aproximativ 8000 de mile marine, din La Rochelle pana in Cape Town, in 28 de zile, 1 ora si 51 de minute.

La 3 zile diferenta, Zbigniew Gutkowski (Gutek), din Polonia, principalul adversar al americanului, a ocupat locul al doilea in competitie. Canadianul Derek Hatfield, cel mai in varsta dintre skipperi (57 de ani), a fost cel de-al treilea care a juns dupa 33 de zile. Locul 4 a fost ocupat de britanicul Chris Stanmore-Major, care a reusit sa termine prima faza a cursei VELUX 5 OCEANS in 36 de zile, si la o distanta mai mare, belgianul Christophe Bullens a reusit sa sa ajunga cu bine in Cape Town, dupa 49 de zile pe mare.

Dupa ce a intampinat o serie de dificultati pe mare: a schimbat ambarcatiunea cu cateva zile inainte de start, a intampinat defectiuni tehnice cu cea de-a doua si s-a ales cu leziuni in incercarea de a repara problemele motorului, Bullens a dus la bun sfarsit primul sprint oceanic. Desi a avut mai putin timp la dispozitie pentru a se pregati de etapa urmatoare a cursei, Bullens a reusit sa porneasca in cel de-al doilea sprint oceanic, alaturi de ceilalti concurenti.

Ca si startul cursei din 17 octombrie din La Rochelle, Franta, plecarea de pe 16 decembrie din Cape Town in partea a doua a concursului VELUX 5 OCEANS a fost un moment foarte emotionant, atat pentru skiperi cat si pentru cei dragi lor, veniti din  toate colturile lumii pentru a-i sustine. Al doilea sprint oceanic presupune o distanta de 7,000 de mile marine din Cape Town (Africa de Sud) pana in Wellington (Noua Zeelanda) si se anunta a fi una dintre cele mai dificile parti dintre cele cinci ale concursului in jurul lumii care se va finaliza in iunie 2011.

VELUX 5 OCEANS este cel mai important eveniment dintre cursele transoceanice la nivel mondial. Aventura celor mai curajosi skiperi poate fi urmarita pe site-ul dedicat cursei www.velux5oceans.com

Despre VELUX 5 OCEANS

VELUX 5 OCEANS este cea mai renumita competitie individuala de yachting din lume. Avand loc o data la patru ani inca din 1982, este cea mai lunga si solicitanta cursa pentru orice sportiv si este compusa din 5 sprinturi oceanice intr-un maraton de navigatie in jurul lumii. Pe parcursul cursei VELUX 5 OCEANS, concurentul parcurge un traseu total de 30,000 de mile marine de unul singur. Editia 2010-2011 VELUX 5 OCEANS promite sa atraga audienta globala iar povestile participantilor vor putea fi urmarite live pe TV, internet sau pe mobil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here