Turul Italiei se vede la EurosportGiro d’Italia editia 2012 beneficiaza de peste 50 de ore de transmisiuni in direct, toate cele 21 de etape fiind surprinse Live pe Eurosport, intre 5 si 27 mai.

Competitia, care s-a desfasurat pentru prima oara in 1909, a inceput cu un contratimp individual in Herning, Danemarca, tara unde rutierii au parcurs primele 3 etape. Dupa o zi de pauza, caravana din Giro a ajuns in Italia, acolo unde, dupa contratimpul pe echipe etapele de sprint vor disparea usor-usor pentru a face loc rundelor in care muntii vor tria dintre favoritii la castigarea tricoului roz.

Va fi totusi un traseu gandit intr-un cu totul alt mod fata de cel din 2011, atunci cand in ultima saptamana au fost programate doar etape montane,extrem de epuizante. De data aceasta, intre doua runde cu catarari dificile sta o etapa mult mai linistita.

”Michele Scarponi are o sansa buna la castigarea Turului Italiei de anul acesta”, a spus invingatorul de pe sosea de anul trecut – Alberto Contador, spaniolul suspendat intre timp pentru dopaj. Pe langa Scarponi, pe lista celor care au sanse bune la adjudecarea tricoului roz ii avem pe Ivan Basso, Domenico Pozzovivo, Jose Rujano, Frank Schleck, Joaquim Rodriguez sau Roman Kreuziger.

Editia din 2012 a Turului Italiei sta si sub semnul cifrei 108, numarul purtat de Wouter Weylandt, rutierul care decedat anul trecut pe Passo del Bocco. De altfel, Michele Acquarone, noul director al cursei a anuntat ca numarul 108 va fi retras in amintirea belgianului.

Pe langa zecile de ore de transmisiuni in direct propuse de Eurosport, Turul Italiei 2012 beneficiaza si de o ampla acoperire online, toate etapele din Giro putand fi urmarite in direct dar si inregistrat pe Eurosport Player.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here