campionatul-mondial-de-ciclism-pe-soseaÎncepând de astăzi vom afla noii campioni mondiali din proba de fond la juniori, junioare, tineret, feminin şi elita masculină. Eurosport va transmite integral toate cursele

Campionatele Mondiale de la Copenhaga au ajuns la ora celor mai spectaculoase întreceri, cele de şosea. După ce ne vom face încălzirea vineri în cursele junioarelor şi ale rutierilor sub 23 de ani, de sâmbătă încep lucrurile serioase, totul culminând cu competiţia elitei masculine de duminică.

De ce avem nevoie de încălzire? Pentru că vom vedea la lucru viitoarele staruri ale ciclismului şi ne vom putea lăuda peste ani: „Pe ciclistul acesta îl ştiu de când era junior”. Dar şi pentru că toate cursele se vor disputa pe acelaşi traseu – diferă doar numărul de tururi de circuit – iar juniorii ne vor ajuta să-l descoperim.

Ne vom dumiri dacă ultimii 500 de metri despre care s-a vorbit atât le pot pune probleme sprinterilor veritabili sau reprezintă doar un foc de paie. Iniţial s-a vorbit despre un parcurs lung (266 km), dar plat, favorabil lui Mark Cavendish, liderul echipei Marii Britanii. Apoi a apărut în discuţie acel deal cu o pantă de 4% chiar la final de circuit, convenabil unor rutieri de genul belgianului Philippe Gilbert sau slovacului Peter Sagan.

Specialiştii nu-i scot din calcule nici pe norvegienii Thor Hushovdt – actualul campion mondial – şi Edvald Boasson Hagen, nici pe liderul puternicei echipe a Spaniei, Oscar Freire, triplu câştigător al tricoului curcubeu, iar romanticii visează la o revanşă a elveţianului Fabian Cancellara după eşecul de la contratimp în faţa germanului Tony Martin.

Eurosport s-a pregătit cum se cuvine pentru o asemenea ediţie de gală a Mondialelor de ciclism, transmiţând în direct fiecare minut din fiecare cursă după un program pe care îl puteţi găsi pe eurosport.ro

De asemenea, pe pagina facebook.com/eurosportromania telespectatorii îşi pot posta comentariile, unul dintre cei mai activi fiind recompensat cu un cadou deosebit: o bicicleta Felt F95 2011.

Vizionare plăcută, comentarii inspirate şi succes!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here