Dew Tour | circuitul de iarna | etapa 2Louie Vito a castigat primul din cele trei concursuri de snowboard pe superpipe programate de actualul sezon al Circuitului Dew.

Intr-o intrecere desfasurata sambata, 18 decembrie, la Breckenridge, Colorado, pe o vreme imposibila, cu ninsoare abundenta, americanul din Columbus, Ohio, stabilit in Utah, al cincilea in concursul olimpic de la Vancouver, a primit un punctaj mai mult decat generos din partea unei brigazi de arbitri cu aprecieri cel putin ciudate.

Boarderul in varsta de 22 de ani a fost notat cu 90,25, rezultat mai valoros cu 15 puncte (sic!) fata de cel trecut in dreptul celui de-al doilea clasat, compatriotul Matt Ladley. Podiumul a fost completat de un al treilea reprezentant al gazdelor, Greg Bretz.

Daca la masculin cel mai bine clasat rider european a fost elvetianul Christian Haller, venit al cincilea, intrecerea feminina a fost castigata de o reprezentanta a Batranului Continent – catalana Queralt Castellet. Marea favorita la victorie, Kelly Clark, a dezamagit. A incheiat finala a sasea (ultima).

Ninsoarea si vizibilitatea slaba au afectat si desfasurarea concursului de schi pe slopestyle, desfasurat a doua zi, in aceeasi statiune americana. A castigat Alexis Godbout. Cel supranumit “jambon”, 19 ani, produs al unei familii in care ambii parinti sunt monitori de schi a fost notat cu aproape 95 de puncte, din totalul maxim de 100. Rezultatul sau, venit in mansa secunda, a fost mai bun cu peste doua puncte fata de cel al localnicului Bobby Brown, liderul de la jumatatea intrecerii. Pe trei a venit Sammy Carlson, triplu medaliat la Jocurile Extreme de Iarna, in aceasta proba.

Urmatoarea etapa Dew Tour este programata peste o luna, intr-o statiune introdusa anul acesta in seria americana. Concursurile de la Killington, Vermont vor avea loc in penultimul weekend din ianuarie 2011 si vor fi transmise in direct la Eurosport 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here