Dew Tour 2011 | circuitul de vara - finalaJamie Bestwick este o legenda a BMX-ului pe rampa. A dominat ca nimeni altul intrecerile Circuitului Dew, cu 23 de victorii, in cele sapte sezoane de competitie. A castigat, de fiecare data, Cupa Dew. Salt Lake City 2011 a venit ca o exceptie de la regula.

RARE sunt seriile de victorii in sporturile extreme asemanatoare celei realizate de britanicul Bestwick. Steven McCann este eroul care l-a detronat pe regele rampei. Mai mult, victoria a venit in urma unei manse penultime extraordinare, cu triplu tailwhip dus in flair, si incheiata cu 900 fara maini. E drept, si organizatorii au avut un cuvant de spus in aceasta schimbare de ierarhii, pentru ca au modificat modul de desfasurare a finalei. Cei 10 rideri au avut la dispozitie trei manse, dupa care primii cinci au ajuns in super finala, acolo unde scorurile anterioare nu au mai contat.

Bestwick a condus pana la acea evolutie senzationala a lui McCann. Mai avea o mansa la dispozitie, pentru a castiga intrecerea, cand spectacolul a devenit complet. Regele a cazut, nu doar la figurat, ci si la propriu. La jumatatea evolutiei. A ajuns pe mainile personalului medical. Iar tabela de scor a aratat la final 92,25 in dreptul sau, comparativ cu punctajul lui McCann, mai mare cu doar 13 sutimi. „N-am facut decat sa vin cu forma de la Jocurile Extreme – a spus invingatorul. M-am simtit bine si acolo. Aveam clar structurata seria de trickuri pe care le voi executa si totul mi-a mers din plin. Sunt in al noualea cer. E un vis devenit realitate. Ii numeri pe degete pe cei care s-au aflat pe podium cu Jamie, invingatori. Acum ma aflu si eu printre ei.”

Bestwick e in continuare lider la general, dupa victoria din prima etapa a sezonului, la Ocean City. Englezul a acumulat 190 de puncte, inaintea Campionatului Circuitului Dew, etapa de final, programata la Las Vegas, la jumatatea lui octombrie. Succesul din Utah l-a propulsat pe McCann in pozitia secunda, la doar 14 puncte diferenta, ceea ce face ca intrecerea din Nevada sa fie decisiva.

Altfel, Ryan Decenzo a castigat intrecerea de skate street, desfasurata pe unul din cele mai interesante si mai dure trasee amenajate vreodata. Skaterii s-au simtit insa extraordinar, iar canadianul s-a impus dupa super evolutia din final jam.

„Felul in care au amplasat toate obstacolele la un loc a fost excelent. Bordurile au avut inaltimea corecta, barele, la fel, cu pante si lungimi perfecte – a spus Decenzo. A fost minunat, pentru ca am putut progresa si tine trickurile in mod constant.”

Adaugata la cele 90 de puncte de la Portland, din luna august, suta de puncte din capitala mormonilor l-a urcat pe skaterul din Vancouver pe locul intai la general. Urmeaza lupta finala, cel mai probabil cu Paul Rodríguez, aflat la doar 8 puncte in urma. Totul, in direct la Eurosport 2, pe 15 si 16 octombrie, din Las Vegas!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here