Cei mai buni patinatori din lume au coborat cu peste 80 km/h pe traseul de 340 de metri de la prima etapa a Red Bull Crashed Ice

In etapa desfasurata in orasul mediteranean, Naasz demonstreaza ca este numarul 1.

Ice Cross Downhill demonstreaza ca poate inflori chiar si in cele mai calduroase conditii in care s-a desfasurat vreodata o cursa. Cameron Naasz a castigat prima etapa a acestui sezon, gazduita de orasul Marseille din Franta.

Americanul Cameron Naasz a castigat primul Red Bull Crashed Ice desfasurat pe malul Marii Mediterane, dupa o evolutie fara cusur pe circuitul din vechiul port al orasului. Pentru Naasz, aceasta a fost a saptea victorie din cariera, americanul sperand sa devina primul sportiv din istoria competitiei care isi apara titlul obtinut anul trecut.

In cel mai rapid sport pe patine din lume, sportivii neinfricati au accelerat pe traseul plin de obstacole, patru cate patru, atingand pana la 80 km/h. Primii doi au avansat in runda urmatoare, totalul de 64 de sportivi fiind restrans la o finala de 4.

La una dintre cele mai incitante finale de pana acum, cu trei fosti campioni care s-au luat la intrecere pe traseul lung de 340 de metri, americanul Maxwell Dunne a incheiat pe al doilea loc, canadianul Scott Croxall pe trei si austriacul Marco Dallago pe patru. In fata unui public entuziast, Naasz castigase si prima runda a finalei, dar rezultatul a fost anulat dupa reexaminarea startului, in urma careia s-a constatat ca a plecat cu cateva fractiuni de secunda mai repede. Cursa din cel mai cald oras al Frantei a marcat o noua era pentru cel mai rapid sport pe patine din lume, demonstrand ca si orasele calduroase pot gazdui competitii pe gheata.

“Mi-am dorit asta foarte mult,” a spus Naasz, care a dat drumul unui strigat de fericire la final. A recunoscut ca a trait o explozie de emotii si ca era hotarat sa demonstreze ca merita sa castige.

Rezultatele au fost dezamagitoare pentru fanii francezi, care au venit sa-i sustina pe Tristan Dugerdil si Pacome Schmitt, doua dintre stelele promitatoare ale acestui sport, care au incheiat anul 2016 pe locurile 4 si 6. Cei doi au fost eliminati in etapa sferturilor.

De partea plina a paharului, fanii din Marseille au fost tratati cu prima competitie de freestyle de pana acum, care a fost castigata de francezul Martin Barrau. Novicele in varsta de 18 ani a obtinut si locul doi in prima cursa a Campionatului Mondial pentru Juniori.

Competitia feminina devine din ce in ce mai stransa – campioana din 2016, Jacqueline Legere, a obtinut o victorie confortabila, pornind cu dreptul apararea titlului. Americanca Amanda Trunzo s-a clasat pe doi, iar Sydney O’Keefe pe trei.

Rezultate masculin: 1. Cameron Naasz (SUA), 2. Maxwell Dunne (SUA), 3. Scott Croxall (Canada), 4. Marco Dallago (Austria), 5. Guillaume Bouvet-Morrissette (Canada), 6. Dan Witty (Canada), 7. Luca Dallago (Austria) 8. Daniel Bergeson (SUA), 9. Tommy Mertz (SUA) 10. Jim Di Paoli (Elvetia).

Rezultate feminin: 1. Jacqueline Legere (Canada), 2. Amanda Trunzo (SUA), 3. Sydney O’Keefe (SUA), 4. Myriam Trepanier (Canada), 5. Elaine Topolnisky (Canada), 6. Tamara Kajah (Canada), 7. Veronika Windisch (Austria), 8. Maxie Plante (Canada), 9. Amandine Condroyer (Franta), 10. Sendrine Rangeon (Franta)

Clasament general masculin: 1. Naasz 1,000 points, 2. Dunne 800, 3. Marco Dallago 750, 4. Croxall 600, 5. Bouvet-Morrissette 450, 6. Luca Dallago 425, 7. Witty 400, 8. Dugerdil (FRA) 350, 9. De Paoli 340, 10. Bergeson 320.

Clasament general feminin: 1. Legere 1,000 points, 2. Trunzo 800, 3. Windisch 610, 4. O’Keefe 600, 5. Trepanier 500, 6. Topolnisky 450, 7. Noe (NED) 420, 8. Kajah 400, 9. Yamamoto (JPN) 365, 10. Morand (SUI) 330

Imagini video sunt disponibile gratuit in scop editorial accesand acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here