Daca nu ai fost la nici una dintre cele patru editii Red Bull Oslea Hiride, inseamna ca nu stii ce inseamna o adevarata competitie de hike & ride. Acum, ti se ofera o noua sansa – pe 27 februarie luam startul intr-o noua aventura montana.

Zapada Cere Rideri! | Red Bull Oslea Hiride
Zapada Cere Rideri! | Red Bull Oslea Hiride

130 de temerari (schi si snowboard) vor lua la picior Masivul Oslea – Muntii Valcan – Judetul Hunedoara, in vecinatatea Parcului National Retezat. Participantii vor fi nevoiti sa ne demonstreze calitatile atletice, ei fiind nevoiti sa urce pe jos versantul pe o distanta de aproximativ 3,5 km cu plecare de la cota 1300 m, pana la nivelul crestei, la 1940 m. O misiune destul de dificila, avand in vedere frigul, greutatea echipamentului, dar si zapada, care face zona si mai greu accesibila.

Dupa prima provocare, participantii trebuie sa impresioneze membrii juriului prin linii corect executate si trick-uri spectaculoase care sa ii propulseze pe podium. Coborarea are aproximativ 1,4 km, iar inclinatia versantului este de aproximativ 45˚. In zona golului alpin, terenul prezinta elemente de stanca, iar odata cu coborarea acesta se intrepatrunde cu zona de padure, ceea ce face coborarea si mai dificila, riderii fiind nevoiti sa apeleze la experienta si indemanare.

Zapada Cere Rideri! | Red Bull Oslea Hiride
Zapada Cere Rideri! | Red Bull Oslea Hiride

Fiecare dintre cele doua sectiuni – Snowboard si Schi vor include patru categorii – Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro si Masculin Pro. Categoria Open se adreseaza concurentilor cu nivel mediu, iar categoria Pro se adreseaza concurentilor profesionisti, care s-au clasat pe podium la editiile anterioare Red Bull Oslea Hiride sau la alte competitii similare.

Inscrierile incep pe data de 1 Decembrie. Formularul se regaseste accesand acest link.

Mai multe informatii, precum si regulamentul competitiei sunt disponibile pe redbull.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here