Trofeul Delta Dunarii | Bike X Country

0
137

Trofeul Delta Dunarii | Bike X CountryTrofeul Delta Dunarii, Bike X Country o provocare de 200 de kilometri in trei zile

La finalul unui sezon care se anunta abundent in competitii de MTB, clubul sportiv Adventure Ride in parteneriat cu Asociatia Bate Saua Sa Priceapa Iapa organizeaza o cursa tip cross country pe etape, prima de acest gen din Romania, eveniment ce se va desfasura intre 7 si 9 septembrie in decorul mirific al Deltei Dunarii. 150 de ciclisti sunt asteptati sa ia startul din Tudor Vladimirescu, de langa Tulcea, avand drept tinta localitatea Sfantu Gheorghe.

Formatul cursei include doua clase, Adventure Race si Adventure Touring, primul “bivuac” urmand a fi stabilit in Chilia Veche, dupa care toata lumea se va imbarca pe vapor cu destinatia Periprava, pentru startul zilei doi. Concurentii vor trece prin cateva dintre cele mai frumoase si mai salbatice zone ale Deltei, grindul Letea, indepartatul sat Sfistofca, comuna C.A. Rosetti, pentru a ajunge seara in Sulina la focul de tabara.

Urmeaza o noua traversare a Dunarii, dupa care e momentul pentru asaltul final, drumul ce leaga Sulina de Sfantu Gheorghe, un parcurs care se poate dovedi neasteptat de tehnic. Festivitatea de premiere si petrecerea de final vor avea loc pe vapor, pe drumul de intoarcere la Tulcea.

Taxa de participare este de 800 de lei si include cazarea la hotel in noaptea dinaintea startului in cursa, transportul pe Dunare, transportul bagajelor concurentilor, cat si hrana, asigurarea mediacala, asistenta tehnica si tot ce trebuie unui concurs de aceasta dimensiune, in cele trei zile de competitie. Prima etapa a inscrierilor a inceput pe 1 aprilie, urmand a se incheia pe 30 iunie.

Trofeul Delta Dunarii | Bike X Country

Trofeul Delta Dunarii | Bike X Country

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al competitiei: www.xcountry.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here