In perioada 25 iulie – 10 august 2014, Asociatia Montana Carpati a organizat in colaborare cu serviciul Salvamont Victoria si Asociatia „SOS Tara Fagarasului” o noua etapa a programului „Voluntar in Carpati 2014”, de data aceasta in Muntii Fagaras.

Munca efectiva a constat in revopsirea marcajelor, indepartarea obstacolelor de pe poteci si montarea unor stalpi si sageti indicatoare.

Trasee turistice reabilitate in Masivul Fagaras
Trasee turistice reabilitate in Masivul Fagaras

Au fost remarcate traseele:
– Valea Sambetei – Curmatura Racorelelor [PA]
– Muchia Dragusului [PR] (impreuna cu traseele de acces PR de mai jos de Cabana V. Sambetei si din dreptul complexului Floarea Reginei; ramane de finalizat legatura de iesire din apropiera Manastirii)
– Popasul Vanatorilor – V. Brezcioarei – fosta Cabana Urlea [TA]
– Popasul Vanatorilor – Coltii Brezei – fosta Cabana Urlea [PR]
– Popasul Vanatorilor – V. Pojortei – fosta Cabana Urlea [TR] (partial)
– fosta Cabana Urlea (Poiana Curmaturii) – Curmatura Calului [PR+TA]
– Curmatura Calului – intersectia cu V. Urlei [PR] (catre Curm. Zarnei)

Trasee turistice reabilitate in Masivul Fagaras
Trasee turistice reabilitate in Masivul Fagaras

• A fost curatata de vegetatie si arbusti poteca de pe Racorele in partea inferioara unde trece prin albia paraului afluent al P. Racorelelor [PA] si acum poteca este din nou utilizabila.

• A fost curatata de jnepenisul care o facea greu de parcurs poteca de pe Dosu Mosuletii.

• A fost degajata de copacii cazuti poteca de pe V. Pojortei in portiunea de Plaiul Hotului.

• Zona din fata fostei Cabane Urlea a fost curatata de gunoaie.

• A fost curatata de cazaturile ramase in urma defrisarii poteca din zona intersectiei traseelor Coltii Brezei [PA] si V. Brezcioarei [TA].

• A fost cautata vechea poteca de sub Trasnita, distrusa si anulata de defrisarea si drumul de TAF din zona, dupa care a fost curatata de cazaturi si urmeaza sa fie remarcata.

• Cu prima ocazie vom curata poteca de pe Piatra Caprei (in acest moment inutilizabila) si vom finaliza legatura catre Muchia Dragusului din apropiera Manastirii.

Trasee turistice reabilitate in Masivul Fagaras
Trasee turistice reabilitate in Masivul Fagaras

Multumim voluntarilor si tuturor celor care au ajutat ca poteci din aceasta parte Fagarasului sa fie mai sigure si poate mai mult cautate in viitor. Asteptam impresii de la cei care vor parcurge traseele proaspat refacute.

Cei care doresc sa se alature actiunilor „Voluntar In Carpati” o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren sau in calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistica, media, parteneri locali). Cei interesati pot primi mai multe informatii daca isi manifesta intentia la adresa asociatie(at)carpati.org sau prin inscrierea in baza de date la asociatie.carpati.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here