serbarile-estivale-ale-zapezii-balea-2009In acest sfarsit de saptamana, la Balea Lac si Balea Cascada se va desfasura editia a XV-a a „Serbarilor Estivale ale Zapezii”. Evenimentul din acest weekend marcheaza finalul sezonului de ski 2009.

Speram ca vremea sa tina cu noi in urmatoarele zile, caldura sa nu ajunga si la Balea prea curand. Cu toate ca acum cateva saptamani in zona Balea Lac a nins abundent mai multe ore, conditiile meteorologice s-au schimbat considerabil, in acesta saptamana stratul de zapada existent s-a topit „vazand cu ochii”, fenomen ce pune in pericol desfasurarea unor probe deja traditionale pentru serbari.

Acest lucru i-a determinat pe organizatori (Fundatia „Balea Transilvania”, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, SC Balea Turism SA) si colaboratori sa regandeasca unele probe.
In speranta ca totul va fi in regula si zapada va rezista intr-un strat suficient de mare, nici de data aceasta din programul serbarilor nu vor lipsi demonstratiile de schi si snowboarding, Stafeta Lacului Balea, competitiile de fotbal pe zapada, tir cu arcul, dar si multe alte surprize.

De asemenea, pasionatii zborului cu parapanta vor putea asista la demonstratii si acrobatii aeriene. Editia XV a serbarilor va debuta sambata dimineata, in jurul orei 11, la Cabana Paltinu, unde diversi responsabili din industria turismului de la noi din tara (agenti si operatori turistici, autoritati locale si centrale, furnizori de servicii etc) vor participa la o dezbatere despre exploatarea potentialului turistic al zonei Balea.

Dupa aceasta masa rotunda, pana in jurul orei 14, in zona parcarii de langa tunelul de acces spre si dinspre judetul Arges, dar si in jurul Lacului Balea, se vor desfasura diverse jocuri, competitii si demonstratii sportive.

Pana cand organizatorii isi vor pregati festivitatea de premiere a acestei editii, tot la Cabana Paltinul, cunoscutul alpinist sibian Teodor Tulpan, primul roman ce a escaladat Varful Everest din Himalaya, va prezenta cateva din imaginile surprinse in timpul expeditiilor sale (diapozitiv si fotografie).

„Serbarile Estivale ale Zapezii” vor continua seara, la Cabana Balea Cascada, unde va fi organizata discoteca, se va desfasura concursul de karaoke, nelipsind nici focul de tabara sau focul de artificii. De asemenea, jocurile si concursurile „de cabana” vor completa programul noptii.

In acest an responsabilii cu organizarea serbarilor au invitat personalitati din conducerea Ministerului Turismului, pentru a se dezvolta si promova mai bine zona Balea din punct de vedere turistic. Informatiile ne-au fost oferite de Marius Olariu, presedintele Fundatiei „Balea Transilvania”.

Sursa: infoportal.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here