Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care isi propune sa sprijine un stil de viata sanatos si sa promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber. Evenimentul vine in intampinarea tuturor iubitorilor de natura si a pasionatilor de competitii sportive, avand ca obiectiv constientizarea autismului si sustinerea programelor de integrare a copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist.

Rocket Bike Fest | concurs de ciclism cross country
Rocket Bike Fest | concurs de ciclism cross country

Traseul competitiei este prietenos, cu diferente mici de nivel, preponderent pe poteci de padure. Copiii concureaza pe trasee special amenajate in interiorul Phoenix Aventura Parc si au parte de surprize si cadouri pe durata intregii zile.

Pe langa cursele de ciclism organizate pe grupe de varsta si nivele de dificultate, Rocket Bike Fest s-a dorit un loc pentru intreaga familie. Parcul de Aventura Phoenix Cernica devine pentru o zi un spatiu in care fiecare se simte bine. De la copii cu varsta intre 3 si 10 ani, la adulti de peste 45 de ani, traseele au fost construite pe masura experientei, iar dupa, fiecare se putut relaxa in compania echipei de organizare si a momentelor pregatite de parteneri.

Initiat de Asociatia Help Autism si BikeXpert in 2013, Rocket Bike Fest strange in cele 2 editii organizate anual peste 800 de concurenti si peste 2000 de participanti in ziua evenimentelor, zeci de parteneri, sponsori si sustinatori media. Echipa de organizare alaturi de cei peste 150 de voluntari construiesc la fiecare editie „o pista a prieteniei” in cel mai mare eveniment sportiv dedicat cauzei.

Cu cei 34.000 RON stransi in editiile din 2013 pentru continuarea Programului National de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologica si Interventie Timpurie in Autism, Rocket Bike Fest a insemnat sansa spre recuperare pentru mai bine de 100 copii cu tulburari din spectrul autist.

Pentru toate aceste motive, Rocket Bike Fest a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 in domeniul sport si recreere” la Gala Nationala a Voluntarilor.

detalii pe pagina oficiala a concursului rocketbike.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here