Partii Poiana BrasovIn sezonul 2011-2012 Poiana Brasov se prezinta cu o noua fata. Au fost montate instalatii pe cablu noi si instalatii de zapada artificiala, partiile au fost latite, zonele periculoase au fost modificate pentru a reduce pericolul in parcurgerea acestora, au fost realizate noi partii si bretele de legatura.

In Platoul Ruia a fost amenajat un lac artificial cu o capacitate de stocare de 120.000 de metri cubi de apa, iar in imediata apropiere va exista o statie de pompare. Lungimea totala a instalatiei de zapada artificiala va fi de 18 kilometri. Inzapezirea totala a domeniului schiabil nu ar trebui sa dureze mai mult de 70 de ore.

Prioritate vor avea intotdeauna partiile Sulinar si Drumul Rosu. Totalul arealului ce va fi inzapezit artificial ajunge la 60 de hectare. Cea mai mare suprafata o ocupa partia Lupului, cu 13,8 hectare. Kanzel, cea mai dificila pista din Poiana Brasov, nu va avea instalatie de zapada artificiala si nici nu va fi reabilitata.

Masivul Postavaru va avea 236 de lanci, 46 de tunuri si 9 utilaje hibrid.

Partia Lupului a fost reabilitata in partea de jos pentru a permite turistilor sa poata face coborari complete, pana jos, la baza muntelui. De pe partia Lupului, turistii vor putea ajunge si la statia inferioara a telescaunului Ruia printr-o bretea de legatura. De la statia superioara a telescaunului Lupului va fi amenajata o partie care va ajunge pana jos, la statia de imbarcare a telegondolei Postavaru Express.

Partea Canal din Sulinar a fost largita cu 6 metri in plus, din aceasta pista va exista o bretea de legatura care va duce in varful partiei Bradul.

Drumul Rosu a fost largit atat in bucata ce coboara de la Telecabina Kanzel pana la statia superioara a telegondolei, dar si de la Cabana Postavaru pana in Platoul Ruia. Lucrari de reabilitare s-au efectuat si pe partia Subteleferic. Constructorul, firma Vectra, s-a angajat sa elimine si pietrele care i-au speriat pe turisti pana acum.

Din Drumul Rosu va exista inca o pista noua, care va ajunge pana la statia inferioara a telescaunului Lupului. Practic, cei care nu se simt in stare sa coboare partia Lupului, vor avea la dispozitie o varianta ocolitoare, mult mai usoara si mai lunga. Drumul care face legatura intre statia superioara a telegondolei si partia Lupului a fost largit.

sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here