partie kalinderu busteniAnul acesta placticantii sporturilor de iarna au parte de doua mari surprize. Prima este ca marea parte din partiile din Romania arata ca niste plantatii de ghiocei, iar a doua surpriza este ca cele cu ceva zapada au preturi mai mari decat in tarile cu partii adevarate.

Partia Kalinderu din Busteni este cea mai scumpa din lume. Si nu se schiaza pe cristale Swarovski, ci pe zapada artificiala.

Un ski-pass valabil toata ziua costa 250 de lei, echivalentul a 80 de dolari. Cu aceeasi suma, la Whistler, in Canada, poti cumpara o cartela valabila pe toate instalatiile din statiune.
Statiunea canadiana detine 3.280 de hectare de partii, in vreme ce la Busteni sunt doar 13 hectare.

Asta inseamna ca cei care ajung la Kalinderu platesc 6,15 dolari pentru fiecare hectar de partie, in vreme ce canadienii, saracii de ei, dau numai doi centi pentru fiecare hectar acoperit cu zapada. Practic, la Busteni este de peste 300 de ori mai scump decat la Whistler.tarife | Partia Kalinderu din Busteni

“Noi consideram ca preturile sunt justificate, din moment ce producerea de zapada artificiala si instalatia de nocturna costa bani. La Poiana Brasov costa 125 de lei ziua de schi, dar cine a fost acolo s-a intors cu echipamentul distrus. La noi se schiaza pe zapada, nu pe pietre. Pretul este absolut normal daca tinem cont de conditiiile pe care le avem”,
a declarat Ion Vasilescu, administratorul partiilor din Busteni.

In ciuda lucrarilor din vara anului trecut, cand a mai fost amenajata o partie si s-a construit o instalatie de nocturna pentru vechea pista, preturile nu se justifica. Poiana Brasov are acum 60 de hectare de partie, iar ski-pass-ul va fi numai 125 de lei. Un pret absolut decent, chiar daca ascunde dorinta brasovenilor de a atrage cat mai multi turisti in noul domeniul schiabil.

sursa: jurnalul.ro

4 COMENTARII

 1. :)):)) ce preturi :)) e trist ca sunt unii care chiar platesc 15 ron o urcare pt ca altfel nu vad cum inca mai sunt valabile. oricum frumoasa manipularea cu partiile din poiana care au 60 de hectare :)):)) lasati hectarele ca nu mergem la arat. spuneti km de partie … numai 125 ron pentru o zi :)):)) iar cu 900 ron skiezi o saptamana pe 1000 de hectare ….

  • salut razvan,
   Poiana Brasov este o partie la care au fost facute foarte multe modificari in acest sezon, spre bine spunem noi. Faptul ca au pastrat pretul de acum doua sezoane este de apreciat.
   Acum nu pot sa compar preturile din Austira sau Bulgaria cu cele din Romania pentru ca nici partiile nu pot fi comparate. Dar luand in calcul doar Romania … preturile nu sunt exagerate in poiana

 2. Oricum prea scumpe urcarile, avem preturi de partii pe care nu le avem si nu ni le permitem.
  Nu cred ca este vorba de mers la arat ci de spatiul de schiat, nu poti schia pe o partie de 1 metru latime si 30 de km, doar daca esti singur :)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here