Peste 280 de ciclisti s-au inscris la concursul de Mountain Bike „Macin XC” , editia 2014, care se va desfasura sambata, 7 iunie, in Muntii Macinului, cu startul in apropierea localitatii Greci (judetul Tulcea). Se anunta un concurs palpitant pe cele doua trasee de 35 si 45 de km, dar si foarte-foarte multa distractie, purtand marca organizatorilor de la Asociatia BikeWorks, Asociatia Mecanturist si Primaria Greci.

Macin XC 2014 | mai mult decat un concurs
Macin XC 2014 | mai mult decat un concurs

Sunt destule argumente ca sa fiti la sfarsitul acestei saptamani alaturi de ciclisti in Muntii Macinului pentru a va bucura de o competitie sportiva spectaculoasa, sau doar pentru a profita din plin de o iesire in natura. Astfel, BikeWorks impreuna cu asociatiile sportive partenere au programat pentru sambata si o cursa pentru copii, o demonstratie de Kendo sau activitati de aerobic, iar seara un foc de tabara – toate acestea intretinute de muzica buna. A doua zi, duminica, este ziua comunei Greci, un alt motiv de sarbatoare, dar si pentru alte activitati: tura de bicicleta lejera prin Muntii Macinului, tura de drumetie montana, pescuit in zonele invecinate, echitatie in Cerna, degustare de vin la Crama Dobrogeana in Macin.

„Am fost surprins de cineva care a sunat si m-a intrebat cat este taxa daca vine sa participe la activitatile din zona de start, nu la cursa propriu-zisa. Pai cat sa coste? Nimic! La fel si daca vreti sa aduceti copiii la mini-cursa de biciclete sau daca doriti sa participati la ora de aerobic in aer liber. Tot ce trebuie sa faceti este sa veniti si sa va bucurati de natura, aer curat, eventual sa aplaudati biciclistii mici si mari pentru efortul depus”, a declarat presedintele Asociatiei BikeWorks, Silviu Negoita.

Asociatia BikeWorks a organizat la finele saptamanii trecute si recunoasterea oficiala a traseelor, informatii actualizate putand fi gasite in sectiunea de stiri a site-ului de concurs mxc.bikeworks.ro.
Competitia „Macin XC 2014” este organizata de Asociatia BikeWorks alaturi de Primaria Greci si Asociatia Mecanturist, in parteneriat cu Federatia Romana de Ciclism, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Tulcea, BikeWorks Sports Equipment, Parcul National Muntii Macinului, Studio Croma, Top Media, Hangarul, Dorin Balanescu Photography, Asociatia Sportiva Granitul Greci si Kendo Club Galati.

Sponsori sunt Curtea Regala, Angelo, Terra Hercinica, Arcada, Daily Open House, Giplast Balkans, Shark, Angelo Stone, Squeezy Sport Nutrition, Mausbike, Lacon, Adquest si Juniaero.
Parteneri media sunt Freerider.ro, Ciclism.ro, Sportivity, Realitatea TV Galati-Braila, Rock FM, Extreme Addict, BikeTime.ro.
Mai multe informatii despre concurs le puteti afla pe site-ul oficial, la adresa, mxc.bikeworks.ro.
Asociatia BikeWorks

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here