Pe cod galben de vant cea de-a doua editie a concursului Slide and Freeze s-a dovedit si mai spectaculoasa decat prima. Curajosii schiori si snowboarderi au ras in fata vantului si s-au aratat si mai temerari, in ciuda faptului ca temperatura apei nu depasea 5-6 grade.

Slide and Freeze a incheiat sezonul la Arena Platos

25 de concurenti s-au inscris la start, majoritatea dintre ei la mai multe categorii. Concursul a fost impartit in trei categorii distincte. Categoria trick a fost, de departe, cea mai dura. Pentru ca nu exista absolut nicio posibilitate sa scapi uscat. Organizatorii concursului au pregatit un kicker cu inaltimea de aproape un metru, trambulina pentru curajosii pregatiti sa arate ca nu se tem de putin exces de adrenalina. Marin Doncos, venit tocmai de la Baia Mare pentru acest concurs a castigat categoria trick pe schiuri, cu o intoarcere de 360 de grade in aer inainte sa ia primul contact cu apa rece. Cu o spectaculoasa rasucire peste cap, Radu Brumar a castigat categoria trick la snowboard.

Slide and Freeze a incheiat sezonul la Arena Platos

Slide and Freeze a incheiat sezonul la Arena Platos

Kicker-ul a fost apoi nivelat pentru categoria slide, care a numarat peste 20 de concurenti, atat pe schiuri cat si pe placa. Proba a fost una eliminatorie. In concurs avansau doar cei care reuseau sa traverseze intreg bazinul. Iar pe masura ce se avansa in proba, linia de start se apropia de marginea bazinului. Andy Fazekas a castigat clasa snowboard iar Alin Gavozdea clasa ski.

Mai bine de 10 ambarcatiuni au facut un adevarat spectacol la cea mai asteptata categorie din concurs. Primii temerari, Aurel Balu si Radu Brumar au coborat partia pe un catamaran cu vela, constructie apreciata de juriu, care i-a acordat locul III. Echipa Help a Dog de la Animal Life a ocupat locul IV cu cusca de catei construita pe o sanie. Locul II l-a castigat echipa Tanc, condusa de Sorin Bozdoc.

Dupa cum spune si numele echipei, cei trei concurenti au coborat partia si s-au oprit in lac cu un … tanc. Echipat cu tot ce-i trebuie, inclusiv tun si turela. Insa castigatorii premiului de 500 de lei pus in joc la aceasta categorie au fost Adi Sirop si Cristina Litianu cu o adevarata bijuterie acvatica. Masina celor doi a fost singura ambarcatiune motorizata. Cele doua zbaturi erau actionate de o baterie de masina iar barca a fost echipata cu fumigene de culoare verde.

Cu acest concurs sezonul de ski si snowboard in complexul Arena Platos se incheie. Va asteptam anul viitor cu si mai multe evenimente. Si cu mai multa zapada :)

Pentru mai multe detalii
Cristina Badiu
cristina.badiu@arenaplatos.ro
0731270887

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here