– Un bazin adanc de cca. 1.5 metri asteapta curajosii la cel mai spectaculos concurs al sezonului
– Concursul Slide and Freeze are trei categorii, slide, best trick si constructii

Duminica, 15 martie, cei mai curajosi schiori si snowboarderi vin la cel mai spectaculos concurs al sezonului in complexul de ski si snowboard Arena Platos din Paltinis, Slide and Freeze. Concursul „importat” de pe partiile austriece este o adevarata proba de rezistenta impotriva frigului si, in acelasi timp, extrem de distractiv pentru concurenti. La ultima editie, zeci de concurenti s-au inscris la start atat pe schiuri sau pe placa cat si cu tot felul de constructii ingenioase menite atat sa coboare partia cat si sa acvaplaneze la suprafata lacului. Unora le-a iesit mai bine, altii s-au scufundat in apa care nu era prea departe de zero grade.

Slide and Freeze a incheiat sezonul la Arena Platos

Concursul va fi impartit, ca si anul trecut, pe trei categorii. La categoria slide pot concura toti schiorii si snowboarderii care cred ca pot traversa in viteza suprafata apei. Pare imposibil la prima vedere dar este chiar simplu. Atat timp cat ai curaj si nu te temi sa te uzi putin. Pe masura ce vor avansa in proba, linia de start va fi tot mai aproape de bazin astfel incat si viteza de acvaplanare sa fie mai mica. Categoria best-trick este singura in care concurentii nu au nicio sansa sa nu se ude avand in vedere ca juriul va puncta spectaculozitatea saltului si dificultatea acrobatiei si nu acvaplanarea.

Slide and Freeze a incheiat sezonul la Arena Platos

Cea mai amuzanta si spectaculoasa categorie va fi cea in care concurentii vor trebui sa coboare partia si apoi sa acvaplaneze pe suprafata lacului intr-o „constructie” de inspiratie proprie. In concurs se accepta orice fel de improvizatii, cea mai haioasa si mai elaborata constructie va castiga premiul cel mare. Concursul va incepe la ora 13 iar concurentii se pot inscrie, in ziua concursului, in apreski, incepand cu ora 10 sau in avans, pe adresa de mail concurs@arenaplatos.ro.

Partiile, deschise cel putin inca un weekend
Chiar daca sezonul de evenimente se va inchide duminica, partiile vor ramane deschise cel putin inca un weekend. „Vremea ne-a ajutat din plin anul acesta, zapada se prezinta in conditii foarte bune pentru schiat iar din acest motiv ne-am gandit sa tinem deschise partiile in weekenduri cat timp putem oferi zapada de calitate”, spune Martin Freinademetz. Preturile la cartelele de zi au reduceri substantiale in aceste ultime weekenduri, 55 de lei pentru adulti si 38 de lei pentru copiii intre 7 si 11 ani.

Pentru exemplificare, video Slide and Freeze 2013

Pentru mai multe detalii
Radu Lungu
concurs(at)arenaplatos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here