Slide and Freeze 2013 | La Arena Platos sezonul se incheie cu un eveniment spectaculos

0
231

Sezonul la Arena Platos se incheie cu Slide and FreezeVineri, in apreski-ul Arena Platos, are loc a doua editie a Campionatului de Cuie
Sambata, sezonul se inchide cu concursul Slide and Freeze si cu un monster party in apreski.

Sezonul de ski si snowboard in complexul Arena Platos, situat in apropierea Paltinisului, se incheie in data de 17 martie. Cu doua evenimente ce vor avea loc in 15 si 16 martie.

In 15 martie, in apreski-ul complexului de ski si snowboard va avea loc cea de-a doua editie a Campionatului de Cuie Arena Platos. Concurs traditional in apreski-urile de pe partiile austriece „cuie” este un joc extrem de gustat de schiorii si snowboarderii ce isi petrec weekendurile pe partiile de la Arena Platos. Jocul presupune baterea unui cui intr-un butuc din lemn de brad folosind varful ascutit al unui ciocan.

Este un joc de mana sigura si indemanare si in acelasi timp, un continuu amuzament. „Pentru aceasta editie ne-am gandit sa percepem o taxa de 10 lei de fiecare jucator. Suma ce se va strange din taxa de inscriere va fi premiul pus in joc, castigatorul urmand sa ia toti banii”, spune Cristina Badiu, PR manager la Arena Platos.

Super evenimentul ultimului weekend de ski este insa concursul Slide and Freeze. Concept venit tot din Austria, Slide and Freeze este o proba a curajosilor care nu se tem de frig, de zapada sau de senzatii tari. La baza partiei va fi construit un bazin cu o adancime de aproximativ un metru. Bazinul va fi izolat cu prelata si va fi umplut cu apa.

Concursul este structurat pe trei categorii. La categoria Slide, castigator va fi desemnat schiorul sau snowboarderul ce va reusi sa acvaplaneze peste intreaga suprafata a lacului artificial. In cazul in care niciun concurent nu parcurge intreaga suprafata, castigator va fi cel care a parcurs cei mai multi metri. Cea de-a doua categorie, Trick, presupune executarea unei acrobatii in timpul acvaplanarii. Iar juriul va aprecia si premia cea mai spectaculoasa acrobatie. Ambele categorii vor fi premiate cu skipass-uri pentru sezonul viitor. Cea mai amuzanta si spectaculoasa categorie va fi cea in care concurentii vor trebui sa coboare partia si apoi sa acvaplaneze pe suprafata lacului intr-o „constructie” de inspiratie proprie.

In concurs se accepta orice fel de improvizatii, cea mai haioasa si mai elaborata constructie, coroborata cu performanta schiorului va castiga premiul cel mare de 500 de lei. Concursul va incepe la ora 13 iar concurentii se pot inscrie, in ziua concursului, in apreski, incepand cu ora 10.

Pentru exemplificare puteti consulta un film de prezentare realizat la un eveniment asemanator, in Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here