Doua legende ale snowboardului se vor duela sambata, pe partia Arena Platos, intr-un concurs de slalom paralel.
Martin Freinademetz este de doua ori campion mondial iar Andy Fazekas a castigat 12 titluri de campion national.

Sambata, 12 ianuarie, Arena Platos va fi gazda unuia dintre cele mai spectaculoase concursuri de snowboard din Romania. Alpin-race-ul va aduce la start doua dintre cele mai cunoscute nume din snowboard-ul mondial si national, Martin Freinademetz si Andy Fazekas.

Martin Freinademetz si-a inceput cariera in snowboard la varsta de 16 ani. Pe schiuri de la 2 ani, Martin a trecut la snowboard dupa ce a vazut cateva filme spectaculoase cu rideri americani ce tocmai lansau acest sport. „Intr-o saptamana coboram deja pante destul de abrupte”, povesteste Martin.

Martin Freinademetz

„Succesul meu in snowboard mi-a schimbat complet viata. Am reusit sa obtin o siguranta materiala ce mi-a permis sa construiesc diverse proiecte, Red Bull Romaniacs sau, de ce nu, Arena Platos”, mai spune Martin.

Succesul a fost total. De 12 ori campion national al Austriei, de doua ori campion mondial, de cinci ori campion european si un titlu de Snowboarderul Alpin al anului.

Andy Fazekas a dat tonul snowboard-ului in judetul Sibiu. A inceput in anul 1986 iar prima placa si-a construit-o cu mainile sale.

Andy Fazekas

„Inca mai am acea placa. Multi oameni au vrut sa o cumpere dar tin la ea enorm. Poate o scot la o tura inainte de concurs…”, spune Andy.

Si-a inceput cariera profesionista in 1995 iar de atunci a dominat toate concursurile la care a participat. A castigat de 12 ori campionatele nationale de snowboard, fiind campionul en-titre dupa victoria din ultimul campionat desfasurat la Azuga. In 2001 ocupa locul 22 la nivel mondial iar in 2003 a incheiat pe locul V campionatul mondial de bordercross.

„Slalomul paralel e o proba mai tehnica, sunt putini rideri care practica aceasta disciplina”, explica Andy Fazekas.

Concursul va fi impartit in doua categorii, in functie de tipul placii, hard si soft. Fiecare categorie va avea sectiuni pentru fete si baieti. Inscrierile in concurs pot fi facute in avans, pe adresa de mail cristina.badiu(at)arenaplatos.ro sau in ziua concursului, in Apres-Ski, intre orele 9 si 11.

Concurentii vor cobori in perechi. In sesiunea de calificari, ce incepe la ora 12, fiecare concurent va face cate doua coborari, timpii se vor cumula iar cel mai bun rezultat va avansa in semifinale. Finala va avea loc la ora 19, pe nocturna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here