vertical spirit maraton

Cand? 21 noiembrie 2009
Unde? str. Baicului 80, Bucuresti

Fii pe faza: in 21 noiembrie, Vertical Spirit inaugureaza in Bucuresti, cea mai inalta sala de escalada din Romania.

Este vorba despre o sala de 15m inaltime, cu o suprafata la sol de 300mp si o suprafata catarabila initiala de aproximativ 400mp, iar peretii amenajati vor fi atat de escalada de 15m inaltime, cat si pereti de bouldering (cu o inaltime de 4.25m si aterizare pe saltele).

Si pentru ca s-a muncit pe rupte la construirea acestei sali, nu puteam lasa sa treaca neobservata deschiderea sa: Vertical Step Maraton este evenimentul care va marca inaugurarea acestei noi sali, un adevarat maraton de catarare, un mix de escalada si bouldering : aproximativ 40 de trasee de bouldering si 20 de rute de escalada avand grade de dificultate foarte variate, atat pentru incepatori, cat si pentru cei mai buni.

Atmosfera va fi dinamizata de  probele surpriza:
– No foot contest,
– No hand contest,
– One shoot.

Evenimentul va debuta cu un mini – concurs de escalada pentru copii, la care sunt invitati sa ia parte toti copiii curajosi si curiosi sa incerce acest sport. Cei mai buni, vor fi rasplatiti cu premii.

Tot din cuprinsul acestui eveniment face parte si o „conferinta de presa” iesita din tipare: „Cupa Presei la Escalada” , adica o mini-competitie de escalada destinata reprezentantilor mass-media care doresc sa-si depasesca limitele.

Nu i-am uitat nici pe cei mai neexperimentati, care vor putea incerca si ei acest sport, pe trasee special amenajate si evident, in conditii de maxima siguranta.

Dupa eveniment, adica incepand cu data de 23 noiembrie, toti cei interesati sunt asteptati la proaspat inaugurata sala de escalada „Vertical Spirit ”, sa practice un…”sah pe verticala”. Catarartorii deja experimentati, vor putea exploata din plin peretii, surplombele, prizele sau panoul de boulder.

Cei care nu au practicat niciodata acest sport, dar isi doresc, vor putea incerca in siguranta, indrumati de instructori profesionisti, imbinand activitatea fizica – forta, mobilitate, suplete, cu solicitarea psihica – tenacitate, curaj, vointa. Cursurile de escalada vor fi atat  pentru adulti , cat si pentru copii, iar echipamentul necesar il gasiti la sala.

PROGRAMUL VERTICAL STEP MARATON

11.00 – Junior climbing contest (mini-concurs de escalada destinat copiilor
cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, practicanti sau nu ai escaladei)
12.00 – Cupa presei la escalada (mini-competitie de escalada destinata
reprezentantilor mass-media)
13.30 – Festivitatea de premiere pentru copii si presa
14.30 – Maraton climbing contest (maraton de catarare – escalada &
bouldering – pentru cataratori de toate nivelurile)
18.30 – Probe surpriza
20.30 – Super finala (se organizeaza in caz de egalitate pentru locul I )
21.30 – Festivitatea de premiere
In cazul in care numarul participantilor la Maraton climbing contest va fi foarte mare, este posibil ca durata acestuia sa se prelungeasca cu 1h.

Asadar sunteti bineveniti la acest eveniment, fie in calitate de participanti la una dintre probele mentionate mai sus, fie ca simpli spectatori.  Cu siguranta veti avea ceva nou de vazut.

Mai multe detalii despre noua sala de escalada si despre Vertical Step Maraton puteti citi pe site-ul celor de la Vertical Spirit: www.verticalspirit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here