Astazi, 30 aprilie, turul ciclist caritabil “Cartile copilariei pe bicicleta”, organizat in beneficiul Asociatiei Curtea Veche cu participarea Altetei Sale Regale Principelui Nicolae al Romaniei si a campionului national la ciclism Alex Ciocan, ajunge in Bucuresti. Campania inedita de strangere de fonduri are drept scop realizarea de donatii de carte in medii defavorizate prin programul national de lectura “Cartile copilariei”.

Turul "Cartile Copilariei pe bicicleta" ajunge si in BucurestiToti cei care doresc sa sustina cauza Asociatiei Curtea Veche sunt invitati sa se alature plutonului de ciclisti fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orasele de pe traseu. Astfel, pentru Bucuresti, ciclistii pot sa conduca plutonul de la intrarea dinspre Otopeni (in dreptul Academiei de Politie „Alexandru I. Cuza”, statia de autobuz, ora 17.30) pana la punctul de intampinare din Parcul Herastrau (intrarea din Piata Charles de Gaulle, parcare I’Vello, ora 18.00).

In cadrul acestui eveniment vor lua cuvantul Paul Nicolae Petrovan (prefectul Capitalei), Iren Arsene (presedinte Asociatia Curtea Veche) si Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei, moment urmat de fotografii, interviuri si declaratii de presa.

Evenimentul este un proiect unic in Romania, traversand, din Sighetu Marmatiei pana in Constanta, 1.000 de kilometri si 10 orase importante in doar 9 zile, in perioada 23 aprilie – 3 mai, pentru promovarea lecturii si a unui stil de viata sanatos la nivel national.

Cei care doresc sa se implice pot accesa profilurile de fundraising ale biciclistilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta si sustine cauza cu o donatie online. Fiecare suma donata ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei”, prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in comunitati din medii defavorizate.

Pana la aceasta data, turul ciclist caritabil “Cartile Copilariei pe bicicleta” a ajuns in sase orase (Sighetu Marmatiei, Dej, Cluj Napoca, Alba Iulia, Sibiu si Brasov) unde s-a bucurat de o primire calduroasa din partea comunitatilor locale si a ciclistilor care s-au alaturat cauzei. Pe traseu au avut loc si doua donatii de carte, catre copiii din Sibiu si Sighetu Marmatiei, unde Asociatia Curtea Veche a donat peste 1.000 de volume din colectia “Cartile Copilariei”.

“Este important sa se stie ca oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunitatii locale. Aceasta actiune a noastra este doar un punct de plecare si un mod de a masura cat de interesate sunt comunitatile sa aiba grija de educatia copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat in acest program de lectura. Poate ca vom gasi suficient de multi oameni care inteleg importanta calitatii educatiei pentru ca anumite zone din tara sa se dezvolte mai bine.” declara Iren Arsene, presedinte Asociatia Curtea Veche.

Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche, aflata Sub Inaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al Romaniei, programul national de lectura initiat de aceasta si turul ciclist caritabil “Cartile copilariei pe bicicleta” puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.
Sponsori: DHS, Devron, Carrefour, BCR, Farmec, PricewaterhouseCoopers, Herlitz Romania, Pelikan, Azomures
Parteneri: BDT Ford, BDT Rent, Ford, Scorseze Ambulanta, Bizza, Aventuria, Isostar, La Fantana, Publicitate de la A la Z, Garmin
Parteneri media: Digi 24, Prodocens Media, Elevate, Kooperativa 2.0, Freerider.ro, StiriONG.ro, Urbankid.ro, SuntParinte.ro
Eveniment promovat de Itsy Bitsy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here