La Pedale-bike-sharing gratuit in Kiseleff

0
265

la-pedale | bike-sharing-gratuit-in-kiseleffUnde?: Parc Kiseleff si Herastrau
Cand?: Pana pe 31 octombrie 2010

Pentru prima oara in istoria orasului lor, mersul pe bicicleta este gratuit pentru bucuresteni! „La Pedale” – este primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania organizat de Asociatia Green Revolution si Primaria Sectorului 1.

Ce inseamna bike sharing?

Pai te duci in parcul Kiseleff cu buletinul si cu spor de pedalat, completezi un formular in cateva minute, dai buletinul si te plimbi 2 ore cu bicicleta pe unde vrei tu.

Programul „La Pedale” pune la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete verzi, in parcurile Kiseleff si Herastrau.

Primul centru de inchiriere „La Pedale” si-a deschis portile astazi la ora 10, in Parcul Kiseleff, langa scena de spectacol din parc, la intersectia strazii Ion Mincu cu bulevardul Kiseleff. La nici o ora de la deschidere, 3 dintre bicicletele verzi si-au gasit primii utilizatori care le-au inchiriat pentru a da o tura parcului si a lua o gura de aer proaspat.

Primele doua centre de inchiriere „La Pedale” vor fi deschise publicului de luni pana vineri, de la 12.00 la 20.00, si in week-end, de la 10.00 la 20.00. Bicicletele verzi sunt disponibile in trei modele – pentru copii, adolescenti si adulti.
Daca esti pasionat de biciclete intra pe pagina MTB/BMX si citeste mai multe articole despre biciclete.

la-pedale | bike-sharing-gratuit-in-kiseleffBicicleta – doar cu buletinul !

Inchirierea unei biciclete verzi nu costa nimic si se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta semnat la centrele „La Pedale”. Bucurestenii se pot plimba timp de maximum doua ore in perimetrul parcurilor de unde au inchiriat bicicleta.

Proiectul „La Pedale” este unul foarte ambitios pentru Asociatia Green Revolution dar in aceeasi masura si pentru locuitorii capitalei. Este o proba de civilizatie pe care eu sper sa o trecem cu bine, o dovada a faptului ca Bucurestiul poate evolua si se poate transforma intr-o capitala europeana”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Green Revolution.

Unii interzic mersul pe bicicleta in parcuri, noi il incurajam. Proiectul este o premiera pentru Bucuresti si reprezinta un indemn la miscare, la un stil de viata sanatos”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, co-organizator al proiectului.

Proiectul are si o componenta sociala importanta. „Realizarea acestui proiect va face cu siguranta multi bunici, parinti , tineri si copii fericiti. Dar ce este mai important este ca am reusit sa realizam, intr-o perioada de criza economica, 8 locuri noi de munca pentru studenti. Si poate lucrul acesta conteaza la fel de mult ca intregul proiect” – a mai precizat Raluca Fiser.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here