Kilometrul verde al biciclistilor | autostrada Bucuresti-Ploiesticand? 30 iunie 2012,
unde? autostrada Bucuresti – Ploiesti.

Pentru prima data in Romania, biciclistii vor avea acces pe un viitor tronson de autostrada.

Actiunea se va desfasura pe 30 iunie, cu o zi inaintea deschiderii traficului rutier pe Autostrada Bucuresti – Ploiesti, care face parte din magistrala A3.

La eveniment sunt asteptati aproximativ 10.000 de biciclisti din Bucuresti, Ploiesti si zonele limitrofe. Participantii vor porni simultan de la cele doua capete ale tronsonului, Bucuresti respectiv Ploiesti iar punctul de intalnire al celor doua grupuri de biciclisti marcheaza denumirea simbolica a acestui eveniment – Kilometrul Verde.

Prin numarul mare de biciclisti pe care evenimentul doreste sa-i aduca in acelasi loc si prin anvergura traseului propus, organizatorii spera ca vor reusi ca in data de 30 iunie sa inregistreze un record: cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.

Actiunea se adreseaza tuturor categoriilor de biciclisti, atat amatori cat si profesionisti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care incurajeaza programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile si performantele bicicletelor utilizate.

Scopul manifestarii Kilometrul Verde este de a atrage atentia asupra principalei probleme cu care se confrunta biciclistii din Romania – siguranta scazuta in trafic – si sa demonstreze ca numarul biciclistilor poate creste exponential atunci cand conditiile de siguranta in trafic sunt indeplinite.

De altfel Motto-ul acestei actiuni este:

„Pe Autostrada utilizam automobilul dar in oras ne deplasam mai eficient cu bicicleta”.

Precizam ca evenimentul se va desfasura inainte ca acest drum sa devina public si cu regim de autostrada.

Cum ajungi la start?

Din Bucuresti

Traseu plecand de la Doamna Ghica:
De la Parcul Plumbuita (intersectia str. D-na Ghica cu Sos. Colentina) mergeti spre iesirea din oras pana la intersectia Sos. Colentina cu Sos. Fundeni. Acolo trebuie sa intrati pe Sos. Andronache (usor stanga, pe langa Colentina). Pastrati drumul drept pana ajungeti la un pasaj rutier peste Soseaua de centura.
Va recomandam sa folositi trotuarul pasajului, daca nu sunteti un biciclist experimentat. Imediat dupa pasaj, la sensul giratoriu trebuie sa urmati iesirea din stanga pentru a ajunge pe Soseaua de centura (peste care tocmai ati trecut, pe pasajul rutier). De acolo, la dreapta pe Soseaua de centura, aveti de parcurs aproximativ 500 m pana la intrarea pe breteaua rutiera A3.

Din Ploiesti


De la Parcul Gara de Sud (la baza podului rutier exista un mic rond) – traversati podul in directia Bd. Bucuresti – continuati traseul avand pe dreapta o benzinarie. Mai departe tineti drumul drept spre Bucuresti. Pe stanga observati Hipodromul Ploiesti. Mergeti tot inainte pana la benzinaria Lukoil de pe DN1/centura apoi faceti la dreapta si in cateva sute de metri se va observa sensul giratoriu pentru intrarea pe A3.

site oficial eveniemnt: comunitateabiciclistilor.ro
facebook: Kilometrul Verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here