Enel da energie artei urbane

1
204

Enel da energie artei urbane Enel da energie artei urbane – patru tineri vor picta un post de transformare al companiei

 

Bucuresti, 11 septembrie 2011 – Patru tineri au castigat sambata, 10 septembrie, finala primului concurs City of Energy lansat de Enel in Romania si vor avea ocazia de a a picta un post de transformare al Enel. Proiectul City of Energy va schimba posturile de transformare ale companiei in adevarate opere de arta prin talentul si imaginatia tinerilor romani. Prin acest proiect Enel contribuie la imbunatatirea si schimbarea Bucurestiului intr-un oras mai frumos si mai atractiv.

Juriul a decis ca Adrian Sandu, Timea Ciora, George Roman si Mircea Popescu au fost cei mai buni dintre cei zece artisti care au participat la competitia de live painting din Parcului Tineretului, castigand astfel 2000 de lei si oportunitatea de a-si expune operele de arta pe unul dintre peretii postului de transformare al Enel, intre 16 si 18 septembrie.

Peste 40 de tineri s-au inscris pe pagina de Facebook a Enel, Enel Sharing Romania, pentru a participa la concurs, intr-un eveniment ce a imbinat arta urbana cu muzica unora dintre cei mai buni DJ si demonstratii spectaculoase de skateboarding, spre deliciul zecilor de spectatori.

City of Energy continua in luna septembrie cu o expozitie extraordinara de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentati artisti graffiti din Romania: Saddo, Sinboy, Heliana, Noper, Pisica Patrata, Nicu Duta. Lucrarile de arta vor fi expuse in mai multe locatii din Bucuresti: Piata Charles de Gaulle, Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii, Piata Unirii, statia de metrou Izvor, Parcul Cismigiu.

Prin proiectul City of Energy, Enel isi confirma angajamentul de a sustine arta si cultura in diferitele forme pe care acestea le iau. Alte initiative culturale ale Enel in Romania includ sponsorizarea Festivalului George Enescu, oferind doua concerte ale Accademia di Santa Cecilia, iluminarea artistica a Ateneului Roman, a Operei din Timisoara si a Statuii lui Mihai Viteazul, expozitia Antonelle da Messina la Muzeul National de Arta (opera Portret de barbat), dar si concerte ale violonistului Uto Ughi si solistilor de muzica pop Shakira, Eros Ramazzotti si Elton John.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia, si a doua mare companie de utilitati listata din Europa, dupa capacitatea instalata. Enel este un grup integrat, cu activitati in domeniul electricitatii si gazelor naturale. Grupul opereaza in peste 40 de tari din intreaga lume, are o capacitate instalata de peste 97,000 MW si comercializeaza electricitate si gaze naturale catre 61 milioane de clienti la nivel global.

Prezenta pe piata din Romania inca din 2005, Enel este, in acest moment, cel mai mare investitor privat in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Compania are peste 4.700 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,6 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie. Enel a investit in Romania peste 1,8 miliarde de euro, pana in prezent, si continua dezvoltarea unui program semnificativ de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here