Dementor KTM Motocross Cup | etapa 4 | follow up

0
183

Dementor KTM Motocross Cup | etapa 4 | follow up

Langa Bucuresti, motocrosul a batut canicula!  Cele patruzeci de grade Celsius inregistrate sambata nu i-au impiedicat pe pilotii din Dementor KTM Motocross Cup sa isi struneasca motocicletele, ei alergand in etapa cu numarul patru a competitiei.

Dementor KTM Motocross Cup s-a desfasurat pe un nou circuit, situat in apropierea Bucurestiului, langa Autostrada A1, accesibil prin localitatea Dragomiresti Deal.

Copiii, care sunt ratiunea de a fi a acestei cupe private, s-au descurcat grozav, aratand ca au stofa de viitori campioni. Incurajati frenetic de catre parinti si prieteni, pustii, dintre care unii nu merg inca la scoala au stors si ultimii „calutii putere” din motocicletele lor de concurs, pe un circuit construit anume pentru ca incepatorii sa poata evolua in siguranta.

Desi pana acum a castigat fiecare mansa la clasa 50 cmc, sibianul Marius Popovici (AMC Sibiu) a cazut in mansa doi a zilei de sambata, lansandu-se apoi intr-o curajoasa cursa de recuperare. Aproape ca a reusit, deoarece el a plecat de pe ultimul loc si a incheiat pe locul doi, pentru ca nu l-a mai putut prinde din urma  si pe David Sora (Top Cross TCS). David este in primul sau an de curse si reuseste deja prima sa victorie, dovedind ca poate rezista presiunii impuse de ceilalti piloti.

La clasa 65 cmc, socotelile primilor trei piloti din clasamentul general provizoriu, separati inainte de cursa doar de un punct au fost incurcate de Razvan Stanescu (Top Cross TCS), care a incheiat cursa pe locul doi. Szfarli Hunor (ORT Racing Ojdula) a fost cel mai rapid pilot al zilei, pe a treia treapta a podiumului urcand Kadar Benedek (Sugas Sfantu Gheorghe). Dar, cum pilotii acestei clase sunt foarte combativi, nimic nu il impiedica pe Andrei Poponut (Steaua GTH Bucuresti) sa revina in ultimele doua etape ramase de desfasurat.

Proaspat revenit in tara din Anglia, dupa o evolutie foarte buna  in finala Campionatului European de Motocros, Ionut Corbea (Top Cross TCS) a castigat fara probleme clasa 85 cmc. Demeter Laszlo (Sugas Sfantu Gheorghe) si Ciprian Popescu, sunt castigatorii claselor Amatori si respectivi Veterani, iar la MX1/MX2 s-au impus Adrian Raduta (Top Cross TCS) si respectiv Virgil Corbea, elevul sau de la echipa pe care o coordoneaza. Lugojeanul Mihai Stoichescu (Moto Extrem) a tras tare pentru a-i oferi o replica bucuresteanului, dar nereusind sa fie cel mai rapid pilot de pe circuit s-a „consolat” executand cele mai spectaculoase sarituri, spre deliciul publicului.

De la competitia care isi doreste sa devina o pepiniera de talente pentru motocrosul romanesc nu au lipsit nici fetele. Mai mult, tata si fiica au alergat pe acelasi circuit, este vorba despre Ionut Cojanu, locul doi la clasa MX2 si despre Aida Cojanu care a reusit chiar locul trei la clasa 50 cmc in prima mansa. Cu un ursulet de plus agatat de motocicleta, o alta fata, Iasmina Stan a concurat alaturi de baietii de la clasa 65 cmc, incheind fara probleme mansele.

Etapa cu numarul cinci a Dementor KTM Motocross Cup este programata pentru 22 septembrie, pe circuitul de la Ciolpani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here