dementor ktm motocross cup

Cat de mult se poate apropia motocrosul de Bucuresti ? Raspunsul la etapa patru a Dementor KTM Motocross Cup!

Programata pentru 25 august, etapa cu numarul patru a Dementor KTM Motocross Cup se va desfasura pe un circuit complet nou, situat in imediata apropiere a Bucurestiului, intre soseaua de centura si Autostrada A1. Circuitul este construit pe un teren privat, gratie pasiunii pentru motocross a doi austrieci care lucreaza in Romania, Manfred Spendier si Jakupi Arsim, si care alearga de placere de ani buni in campionatul intern.

„Aveam nevoie de un circuit amplasat cat mai aproape de Bucuresti, pentru a ne putea antrena si care sa nu fie exclusivist din punct de vedere al tehnicii de pilotaj, fapt pentru care am apelat la Adrian Raduta, care in doua zile a reusit sa aduca aproape de forma finala circuitul”, spune Manfred Spendier, care este legitimat chiar la echipa Top Cross TCS powered by Dementor KTM.

Austriacul spera ca noul circuit sa fie pe placul motocrosistilor romani si ca etapa programata pentru 25 august sa fie doar prima dintr-o lunga serie de curse, intr-un loc accesibil publicului. „Toata lumea castiga, atat spectatorii, carora le va fi foarte usor sa ajunga la cursa, cat si pilotii, care isi pot testa fortele pe un nou circuit, proiectat in asa fel incat incepatorii sa poata progresa rapid si in siguranta, iar pilotii experimentati sa ramana in priza”, puncteaza Manfred Spendier.

„Pregatirea unui circuit intr-un teren plat a fost o provocare, mai avem inca mult de lucru pana la cursa, pentru ca toate detaliile sa fie pregatite, dar cred ca vom continua seria de evenimente reusite marca Dementor KTM Motocross Cup, asa cum au fost etapele de la Prundu si Zarnesti. Am profitat de faptul ca exista o anumita cantitate de pamant in zona in care am pregatit circuitul, pasionatii de motocros antrenandu-se aici de mai multi ani. Am putut pregati multe sarituri, toate accesibile riderilor, circuitul aducand destul de mult cu cele de supercross”, spune Adrian Raduta.

Asadar, bucurestenii si nu numai au pe 25 august ocazia de a asista la spectacolul unei curse de motocross cu multe sarituri, aproape fara a fi nevoiti sa iasa din oras! Iar cea mai apriga batalie pare ca se va da la o clasa a juniorilor, 65 cmc, unde primii trei piloti sunt separati doar de cate un punct!

Locatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here