In acest week-end s-a desfasurat primul concurs de parasutism in oras, in Parcul Izvor. Cea de a treia editie a Cupei Red Bull Ordinul Smaranda, competitie de parasutism – precizia aterizarii, a strans in finala 7 dintre cele mai bune parasutiste ale Romaniei.

Red Bull Ordinul Smaranda | concurs de parasutism

Pe langa spectacolul concursului, cei prezenti au avut parte si de alte surprize oferite de Aeroclubul Romaniei – demonstratie de aterizare la punct fix a Campionul Mondial la Parasutism Juniori – Alexandru Nicolau, atlet Red Bull, prezenta echipei nationale de suprapuneri (Lucru Relativ pe Cupola), dar si o demonstratie de acrobatie a antrenorilor Aeroclubului Romaniei.

Red Bull Ordinul Smaranda | concurs de parasutism

Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 115 ani de la nasterea Smarandei Braescu (21 Mai 1897), figura proeminenta a aeronauticii mondiale, prima femeie parasutist a Romaniei, multipla recordmena nationala si mondiala.

Red Bull Ordinul Smaranda | concurs de parasutism

Fiecare dintre cele 7 concurente a efectuat cate 3 salturi, ca la final punctajul fiecarei sarituri sa fie insumat.

Cu un punctaj de 2 cm, Simona Stan, a castigat titlul Red Bull Ordinul Smaranda. Castigatoarea este membra a Lotului National de Parasutism si apartine Aeroclubului Satu Mare. Simona este multipla campioana nationala, are peste 3500 de salturi si anul trecut a ocupat locul 6 la Cupa Mondiala de Parasutism – Senioare, la Bled.

Locul doi a fost ocupat de Stealiana Popa (castigatoarea primei editii Red Bull Ordinul Smaranda), cu un punctaj de 7 cm. Brasoveanca face parte din Lotul National de Parasutism si are deja la activ peste 1600 de salturi, in cei 9 ani de cand practica parasutismul. Steliana se poate mandri si cu titlul de campioana nationala la juniori, precum si vice-campioana nationala la seniori.

Locul trei a fost ocupat de Andreea Padurean (castigatoarea celei de a doua editii Red Bull Ordinul Smaranda), cu un punctaj de 8 cm. Bucuresteanca este membra a Lotului National de Parasutism si are 700 de salturi la activ si practica parasutismul de 6 ani.

Red Bull Ordinul Smaranda | concurs de parasutismRed Bull Ordinul Smaranda | concurs de parasutism

Red Bull Ordinul Smaranda | concurs de parasutism

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here