cu-bicileta-la-mareCand? 1 mai 2010
Unde? Bucuresti – Amara – Constanta

1 mai marcheaza o zi importanta in viata romanilor. Ziua in care se sarbatoreste soarele, litoralul, marea si voia buna. 1 mai este ziua in care tot romanul merge la mare. Anul acesta, lasa masina acasa. Iti propunem o alternativa eco si sanatoasa: cu bicicleta la mare!

Lucian Mindruta, alaturi de GeoBateSaua, te invita la un weekend in forta, pe doua roti: Bucuresti – Constanta. Evenimentul este organizat de Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA, Echipa PR si CarpatBike, si sustinut de MBIKE.

Programul de plecare

In urma unei intalniri cu scantei la sediul IGPR., deoarece probabil politistii s-au speriat de cati participanti avem, iata ce am obtinut (dar fara nimic scris din partea lor!)

Adunare: Parcul Circului – Aleea Circului dinspre Stefan cel Mare
Plecare prin Bucuresti: traversare parcul Circului – iesire pe Bd. Lacul Tei – Str. Dna Ghica – Sos. Colentina – Sos. Fundeni – Sos Pantelimon – Bd. Biruintei

Traseu Bucuresti – Amara:
Bd. Biruintei – Branesti – Belciugatele – Fundulea – Lehliu Gara – Drajna – stanga spre Solobozia – Amara.

Traseu Amara – Constanta:
Amara – Slobozia – Tandarei – Giurgeni – Vadu Oii – Harsova – Crucea – Dorobantu – N. Balcescu – M. Kogalniceanu – Constanta

De ce mergem cu bicicleta la mare?

Pentru ca vrem miscare, mai putina poluare si distractie mare. cu bicicleta la mare este o initiativa menita sa promoveze mersul cu bicicleta ca stil de viata, sport si activitate de recreatie. Nu este o competitie, ci un tur al celor care iubesc mersul pe bicicleta si doresc sa promoveze alaturi de noi biciclismul.

Traseul:

Bucuresti – Amara – Constanta
Sambata, 1 mai: Bucuresti – Amara
Duminica, 2 mai: Amara – Slobozia – Constanta
Sosirea (speram noi, cel tarziu la ora 19.00 duminica) se face la plaja Modern, in Constanta.

Traseul este pentru oricine se simte pregatit sa mearga pe bicicleta cca 275 km pe parcursul a doua zile. Nu va temeti, ritmul de mers este mediu (viteza medie 22 km/hr), dificultatea traseului medie (pe sosea), se fac multe opriri pe drum si suntem intotdeauna insotiti de masini, in cazul in care vrem sa luam o pauza. Asistenta tehnica, provizii gen apa si alimentatie vor fi oferite pe intreg traseul. Iar la destinatie, ne asteapta multe premii si voie buna.

Echipament:

O bicicleta buna cu un set de cauciucuri de sosea, faruri fata si spate, si casca de ciclist sunt elemente de echipament obligatorii. Pentru comfort sporit si o performanta mai buna, va recomandam pantaloni speciali si echipament de biciclism, incaltari sport comode si o pelerina de ploaie / jacheta impermeabila in caz de vreme rea.

Iti recomandam sa faci cateva ture cu bicicleta inaintea evenimentului cu bicicleta la mare. Pentru cei cu un timp mai putin generos pentru antrenamente outdoor, propunem indoor trainer sau clase de spinning. In rest, te asteptam pe 1 mai cu buna dispozitie si entuziasm!

Cazare:

Vom poposi sambata seara la Hotel Parc de 3* in Amara pentru a ne odihni inainte de a porni din nou la drum a doua zi. Pentru cazare la hotel, camera single sau doubla (nominalizeze partenerul / partenera de camera), trimiteti un mesaj la ionut(at)carpatbike.ro.

Intoarcerea: Cateva autocare cu spatii de stocare a bicicletelor ne vor duce inapoi catre Bucuresti duminica seara.

Taxa de participare:

Tariful de inscriere la tura este de 15 lei per participant, pentru a acoperi costuri legate de organizare. Tariful se achita in numerar in ziua plecarii.

Inscriei: Vino si tu cu bicicleta la mare! Inscrie-te in tura pana pe 30 aprile la www.cubicicletalamare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here