30 de concurenti din Bucuresti, Miercurea Ciuc, Baia Mare, Targu Mures si Sibiu s-au intrecut astazi in prima etapa a Campionatului National de Slopestyle, Arena Platos Freestyle Open.

Arena Platos Freestyle Open

Organizat in fun-parkul Arena Platos, concursul s-a dovedit unul mai mult decat spectaculos, pe undeva normal avand in vedere ca la start s-au aliniat cei mai buni freestyleri din tara. Kinda Geza, cel mai bun snowboarder al momentului si singurul roman ce are sanse sa participe la Jocurile Olimpice din 2014 la aceasta disciplina a trebuit sa se intrebuinteze serios pentru a castiga aceasta prima etapa de campionat national.

Campionatul este organizat de Asociatia Practicantilor de Snowboard din Romania si este primul campionat de acest gen din Romania. Inca de la incalzire, concurentii au aratat unele dintre cele mai spectaculoase trick-uri. Insa, pe unii dintre ei asta i-a costat. Doi concurenti au fost nevoiti sa abandoneze, sibianul Stefan Mirescu, din cauza unei accidentari mai vechi si Zsolt Okos care si-a rupt placa dupa o saritura spectaculoasa.

Cea mai disputata clasa, dupa cum era si asteptat a fost cea de snowboard adulti. Kinda Geza a pornit ca mare favorit, fiind cel mai in forma snowboarder roman al momentului. Insa backflip-urile lui Daniel “Alifie” Teodorescu pareau sa incline balanta in favoarea sa. Geza a facut insa o ultima tura decisiva, aproape de perfectiune si a castigat fara emotii aceasta prima etapa de campionat national.

Si la clasa Grom snowboard competitia a fost acerba. Mihnea Groseanu si Santiago Freinademetz au luptat umar la umar pana in ultimul tur al competitiei pentru a-si adjudeca locul I. Juriul a deliberat indelung, reanalizand prestatiile celor doi tineri snowboarderi si a decis sa le acorde locul I la egalitate.

“Ma bucur ca tinerii snowboarderi romani au acceptat provocarea unui asemenea campionat national si ca au venit sute de kilometri pentru a participa la Arena Platos Freestyle Open prima etapa a Campionatului National de Slopestyle. Am incredere ca acest sport se va dezvolta puternic in urmatorii ani pentru ca tinerii sunt din ce in ce mai atrasi de spectaculozitatea si adrenalina pe care ti-o ofera freestyle-ul”, spune Martin Freinademetz, organizatorul concursului.

Concurentii au fost impartiti in trei grupe de varsta, Grom – copii pana in 14 ani, Rookies – intre 14 si 18 ani si Adults – peste 18 ani.

  • Cel mai tanar concurent: Matteo Spagli (9 ani) – Grom snowboard
  • Cel mai varstnic concurent: Florin Mirescu (54 ani) – Adults ski

Campionatul National de Slopestyle este organizat conform normelor TTR si punctat conform acestui clasament. Urmatoarea etapa va avea loc in Harghita Madaras iar campionul national va fi desemnat in ultima etapa, la Cavnic. Ocupantul primului loc in fiecare etapa primeste 25 de puncte, locul 2 – 20 locul 3 – 15 puncte, locul 4 – 10 puncte, restul de 6 concurenti urmand sa primeasca sub 10 puncte.

Clasament Arena Platos Freestyle Open

Clasa Grom ski baieti:
Locul I: Septimiu Lupean
Locul II: Andrei Lupean

Clasa Grom snowboard baieti
Locul I: Santiago Freinademetz / Mihnea Groseanu
Locul II: Tudor Pascu

Clasa Grom ski fete:
Locul I: Tara Freinademetz

Clasa Rookie ski baieti:
Locul I: Paul Gavozdea

Clasa Rookie snowboard baieti:
Locul I: Vlad Cirica
Locul II: Vlad Rahaian
Locul III: Nicolae Nan

Clasa Adults ski barbati:
Locul I: Paul Alexandru Les
Locul II: Gheorghe Avram
Locul III: Bando Virginas

Clasa Adults snowboard barbati:
Locul I: Geza Kinda
Locul II: Adolf Mihail
Locul III: Daniel Teodorescu

Cristina Badiu
cristinab(at)xventure.net
0731270887

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here