Campionatului National de FreerideCand? 12 – 15 aprilie 2012,
Unde? Balea Lac in muntii Fagaras.

Freeride Transylvania va invita in perioada 12 – 15 aprilie 2012, la cea de-a patra editie a Campionatului National de Freeride (CNF) la Balea Lac in muntii Fagaras.

Organizatia Freeride Transylvania este formata din entuziasti ai sporturilor de iarna si s-a format din 1993 in preajma zonei Balea Lac, leaganul skiului si snowboardingului off-piste din Romania.

De-a lungul anilor are la activ implicarea in sau realizarea a mai multor proiecte, din care amintim: Balea Freeride Open, Balea Expression Sessions, Parang Carpat-Diem Helli Challenge, White Lines, Descent Mt. Moldoveanu, The Gambler.

Anul acesta Campionatul National de Freeride a ajuns la cea de-a patra editie. Inceput in 2009, evenimentul a fost la primele trei editii un concurs freeride invitational de ski si snowboard, unde cei mai buni freerideri din Romania au avut prilejul de a se intrece pentru titlu de campion national.

Anul acesta evenimentul a fost acceptat in Freeride World Qualifier, divizie a Freeride World Tour (FWT), cel mai important concurs de freeride din lume. Campionatului National de FreerideCNF va fi concurs de 2 stele in Freeride World Qualifier (FWQ), participantii vor obtine puncte FWQ iar la sfarsitul sezonului primii 5 la ski si primii 3 la snowboard din circuitul FWQ vor avea dreptul de a participa in sezonul 2013 la Freeride World Tour  (FWT).

Inscrierile se vor face pe siteul oficial FWQ pana la data de 21 martie 2012, si implica achitarea taxei de inscriere in valoare de 60 de euro. Organizatorii CNF au dreptul de a acorda 5 wildcards pentru inscriere.

Campionatului National de Freeride | editia 4Doar persoanele care au implinit 18 ani sunt acceptate la inscriere. Taxa de participare include licenta de participare la un event FWQ, asigurarea de evacuare de pe munte (evacuare, salvamont, ambulanta, elicopter) si costul materialelor promo.

Concursul va avea loc la Balea Lac, intr-o zona cuprinsa intre cotele 2000 si 2400. Terenul propus este considerat cel mai bun din Romania pentru freeride de calitate. Zonele de concurs pentru calificari si finala vor fi alese in functie de conditia zapezii si conditiile meteo si vor fi comunicate la sedintele tehnice. Sistemul de punctare va fi cel folosit in FWT, punctajul maxim va fi de 100 de puncte si se va tine seama de linie, fluiditate, control, sarituri si cazaturi.

Concursul va contine patru categorii: ski, snowboard baieti si ski, snowboard fete. Anul acesta la CNF, pe langa cei mai buni freerideri din Romania, este asteptata si o prezenta numeroasa din strainatate. Nu uitati, inscrierile se fac doar pe siteul oficial FWQ (http://www.freerideworldtour.com) pana la data de 21 martie 2012

Program CNF 2012
13 March – 21 March Inscrieri CNF
12 April Arrival & Weather Day
13 April Qualification Day
14 april Final Day
15 April Weather Day

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here